Letos bomo upanje in veselje ob današnjem prazniku prinašali predvsem v svoj dom

Foto: zajem zaslona

Smo prinašalci upanja?

Praznik Gospodovega razglašenja je dan, ko so se modri z Vzhoda silno razveselili, ker so zagledali najprej zvezdo, nato sveto družino z Odrešenikom in nato sporočilo o tem srečanju ponesli po svetu.

Praznik nas tudi letos opominja, da je vsak od nas povabljen, da veselo novico o rojstvu in življenju Odrešenika prinaša drugim ljudem, da je misijonar, prinašalec upanja.

Koledniška akcija, ki vsako leto poteka v tem času dodaja še zavest o pomenu solidarnosti z revnejšimi, spoznavanju dežel in kultur, v katerih delujejo slovenski misijonarji in hkrati vzgaja, da bi bili sposobni deliti kar imamo, da bi bili pripravljeni pomagati, sodelovati, delati dobro.

Koledniki preko spleta

Letos bomo v prvi vrsti prinašalci upanja v naš dom, k svoji družini, kjer je odnose svete družine najtežje živeti. Gotovo ste že slišali, da mir na svetu začne v domači družini. Če evangelij živimo doma, počasi spreminjamo svet. Vabljeni smo, da ga vsaj nekaj prinesemo tudi sosedom in prijateljem, morda tistim, ki so posebej osamljeni in v strahu.

Epidemija vpliva tudi na letošnjo trikraljevsko akcijo. Koledniki večinoma ne bodo hodili od hiše do hiše in prinašali vesele novice in blagoslova. Ker vzporedno poteka tudi akcija zbiranja sredstev za slovenske misijonarje po svetu, bodo letos ti odvisni predvsem od darov, ki se bodo v ta namen zbrali na župnijah in računu misijonskega središča. Vabljeni k podpori po svojih močeh.

Kolednico si je tako v duhu sedanjega časa mogoče ogledati preko spleta. Spodnjo so pripravili otroci iz župnije Kranj – Šmartin:

https://www.youtube.com/watch?v=WFt1AheCxt0

Trikraljevski blagoslov so posneli tudi v Moravčah in v župniji sv. Marjete v Dolu pri Ljubljani.

Blagoslovljen praznični dan!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja