Kraljica Elizabeta II. in njen iskrivi smisel za humor

Vir foto: Shutterstock

Morda smrt človeka ni najboljši trenutek, da bi govorili o njegovem smislu za humor. Toda, če je ta človek živel dolgo in izpolnjeno, je tak spomin nanj proslavljanje njegovega bogatega življenja. Kraljica Elizabeta II. je bila znana po svoji pronicljivosti. Bila je duhovita in ta njena lastnost je pogosto pokukala izza vse monarhistične navlake in protokola.

Poglejmo nekaj anekdot, ki prikažejo njeno iskrivost in veselje do življenja:

Leta 2007 na sprejemu v Beli hiši se je George Bush zmotil v nagovoru in kraljičini starosti dodal dvesto let. Reagirala je zgolj z mežikom. Čez dva dni, ko je gostila ameriškega predsednika na britanskem konzulatu, je svoj nagovor začela z besedami: “Ko sem bila tukaj leta 1776 …”

Ameriški turist, ki se je sprehajal v bližini kraljičinega posestva na Škotskem, jo je ustavil in vprašal, ali je kdaj srečala kraljico? “Nisem,” je rekla kraljica. Nato je pokazala na svojega varnostnika in rekla, da se on “redno srečuje z njo”.

Ko je London leta 2012 gostil olimpijske igre, je kraljica sodelovala v skeču z Jamesom Bondom (Daniel Craig). Posnetek je med drugim kazal, kako skoči iz helikopterja, kar je sicer izvedel kaskader. Ko so jo vprašali, ali bi želela v skeču tudi kaj povedati, je rekla: “Seveda moram tudi kaj povedati, saj me je vendar prišel rešit.”

V času, ko Savdske ženske niso smele voziti avtomobila, je dala svojevrstno lekcijo kralju Abdullahu. Peljala ga je na vožnjo s svojim Land Roverjem. Vozila je tako divje, da je Abdullah rekel svojemu prevajalcu, naj jo prosi, da upočasni.

Leta 2012 je angleški par za šalo povabil kraljico na svojo poroko. Prišla je! 

Vir: reddit.com

Ko je Nemčija razglasila predajo, se je Elizabeta II. skupaj s svojo sestro izmuznila iz Buckinghamske palače in na ulicah Londona skupaj z ljudmi proslavila konec vojne.

Vir: boredpanda.com

S princem Filipom je bila poročena kar 73 let. Videti je bilo, da sta iskrice v zakonu ohranila vse do konca.

Vir: Shutterstock
Vir: boredpanda.com

V skeču ob letošnji obeležitvi svojega platinastega jubileja se je kraljica udeležila zabave pri medvedku Paddingtonu.

Kraljica, ki se zna pošaliti, nasmejati in nosi v očeh igrivost, se je očitno dotaknila src ljudi po vsem svetu. Svoje dostojanstvo je, tudi na očeh javnosti, ohranila vsa leta svojega dolgega življenja in to je edina krona, ki jo lahko vzameš s seboj na drugi svet.

Komentarji

  1. Naj počiva v miru.
    Imela je dolgo in zanimivo življenje in še dva dni pred smrtjo je sprejela novo premierko! Malokdo ima tako srečo, da ostane do konca življenja čil in na nogah!
    Sicer pa spoštovanja vredna kraljica, zavezana vrednotam in ljubezni do domovine!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja