Kozarec žive vode iz Svetega pisma

Foto: Shutterstock

V okviru letošnje adventne akcije bomo vsak teden poleg dnevnih odgovorov na otroška vprašanja o veri, predstavili nekaj preprostih načinov, kako globlje zaživeti svoj odnos z Bogom. Danes začenjamo z močjo svetopisemskih citatov. Človek ne živi samo od kruha, ampak od vsake besede, ki prihaja iz Božjih ust. Od Božje besede se lahko dejansko živi. Preizkusite!

Božja beseda ni takšna kot katera druga beseda. Božja beseda živi. Ko Bog spregovori, se stvari spremenijo. Vse obstaja, ker je Bog tako REKEL.

Sveto pismo ni le nek doktrinalni pripomoček. Je veliko več. Božja beseda poraja življenje, ustvarja vero, vodi do sprememb, preganja hudiča, povzroča čudeže, zdravi prizadetost, oblikuje značaj, spreminja okoliščine, posreduje veselje, premaguje nadloge in skušnjave, vzbuja upanje, sprošča moč, čisti naše misli, ustvarja nove stvari in nam zagotavlja večno življenje. (Rick Warren: Smisel življenja)

Božja beseda nas resnično spreminja. Od znotraj navzven. Samo prepojiti moramo svoje misli in razpoloženje z njo. Odličen način za to je, da beremo Sveto pismo in o njem razmišljamo. To najbrž že počnete. Vsaj občasno, če že ne redno. Obstaja pa še drug način, ki je prav tako ali še bolj učinkovit. To je, da se na pamet naučite en svetopisemski citat in potem namensko delate na tem, da prežame vse vaše življenje. Poizkusite. Vsaj en teden in opazujete spremembo. V vašem življenju, v vašem odnosu z Bogom, v vašem razpoloženju …

Da bi postali podobni Bogu, da bi rasli v veri, moramo svoje življenje napolniti z Božjo besedo.

Torej, dajmo!

Za prvi teden letošnjega adventa smo izbrali spodnji citat. Lahko seveda izberete tudi drugega. Važno je, da vas vsaj malo nagovarja. Če pa veste, da obstaja precejšnja možnost, da si boste sedaj rekli, bom si pozneje izbral drug citat, pa si ga ne boste izbrali, ampak bodo dnevi odleteli in bo od vsega ostal samo namen, pa vzemite raje kar tega. Bog bo deloval tudi po njem. Vsak ponedeljek letošnjega adventa bomo izbrali drugega. Če boste do konca decembra ponotranjili štiri svetopisemske citate, je to močno zdravilo, orožje in poživilo.

Natisnite ga ali si ga prepišite na listek. Danes do večera se ga naučite na pamet. Mala malica – dvakrat ga preberite sedaj, še trikrat pozneje, zapomnite si prvi dve vrstici zdaj, ostali dve malo pozneje.

Citat natisnite (ali prepišite) v več izvodih in jih razpostavite na mesta, kjer ga boste večkrat dnevno videli. Hladilnik, pisalna miza, denarnica, kopalnica, ozadje telefona … Vedno, ko ga zagledate, ga v mislih (ali naglas) izrecite. Ko se prebudite, ko si umivate zobe, ko stojte na semaforju, ko vas prime, da bi opravljali sodelavko, ko čakate na blagajni, preden zaspite … K temu spodbudite tudi starejše otroke. Na pamet poznati nekaj vrstic Svetega pisma je lahko samo koristno.

Nič drugega ni potrebno glede svetopisemskega citata. Samo ponavljajte ga in opazujte, kaj se dogaja. To je vse. Bog preko svoje besede živo in aktivno deluje. Preobraža in preoblikuje naš um, zdravi in mehča naša srca, utrjuje klecava kolena … Preprosto mu pustimo, da stori svoje.

Prevajalci Svetega pisma poročajo o tem, da četudi se pri svojem delu ukvarjajo s slovničnimi in strogo besedilnimi podrobnostmi, ki na prvi pogled nimajo z božjo besede nobene veze, kljub temu doživljajo, da so po tem delu posuti z nekakšnim zlatim prahom. Z milostjo Božjega duha, ki prebiva v teh svetih besedilih.

Naj vrže Božja beseda tudi na nas ta advent zlati prah!

CITAT DRUGEGA TEDNA: 

Foto: Canva

CITAT TRETJEGA TEDNA: 

Foto: Canva

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja