1. dan – Adventna akcija: Je šel Jezus kdaj na počitnice

Fotografija je ustvarjena z umetno inteligenco

Danes torej začnemo duhovno potovanje letošnjega adventa. Morda bodo pa tudi malo duhovne počitnice, ker računamo na to, da si bomo spočili v Jezusovem objemu. In se napolnili z močjo, vedrino in mirom. Vsak dan okoli dvanajste ure bomo objavili otroško vprašanje o veri in odgovor nanj. Dvakrat tedensko bodo objavljene tudi druge vsebine, ki vam bodo pomagale rasti v veri. Jutri začnemo s tehniko spreminjanja naših src s pomočjo svetopisemskih citatov. Tekom adventa  vam bomo predstavili še nekaj preprostih in učinkovitih načinov, kako lahko še globlje zaživite svojo vero. Nadaljujemo s predlogi knjig, risank, filmov, glasbe, podkastov … z duhovno vsebino. Pomagali vam bodo na sproščen način napolniti vaše dneve z mislijo na Tistega, ki prihaja.

Kako začeti?

Predlagamo, da se skupaj zberete, se pokrižate in najprej nekaj zmolite. Morda Sveti angel, Oče naš, Zdrava Marija … če zmorete lahko seveda tudi več. Odvisno od vaše družinske situacije in starosti vaših otrok. Potem preberete vprašanje in odgovor ter se o njem malo pogovorite. Morda najdete še boljši odgovor, kot smo ga našle mame iz Iskrenih. Zelo veseli bomo, če ga boste napisali v komentar. Ali pa seveda tudi kakšno drugo misel ali vtis.

Če ste pevci, pa tudi če niste, bo imenitno, če na koncu zapojete kakšno pesem. Mi bomo vsak dan prilepili povezavo do ene.

Otroci so lepo povabljeni, da pobarvajo pobarvanko.

POBARVANKA 1

Je Jezus šel kdaj na počitnice? 

Ja, seveda je Jezus šel tudi na počitnice. V Svetem pismu piše, da so z mamo in atom šli na večdnevno romanje v Jeruzalem. To je podobno kot ko gremo mi na Hrvaško na morje. Pot je dolga in vozimo se v koloni.

Jezus je na teh počitnicah očitno zelo veliko doživel. Spoznal veliko novih ljudi, učenjakov, romarjev, videl novo mesto … Malo se je s svojim znanjem važil sredi templja, se tudi izgubil mami in atu, pa še jezikal nazaj, ko sta ga našla. Dopust z otroki pač za starše ni vedno dopust, ampak je samo čuvanje otrok na drugi lokaciji.

Tudi pozneje beremo v Svetem pismu, da je že kot odrasel večkrat šel kam zase ali s svojimi prijatelji. Na umik. Na počitek. Na kraj, kjer si dopustniško dopustiš biti ti sam. Piše, da se je tam pogovarjal s svojim Očetom. V odnosu z Njim si je sprostil in se napolnil z novimi močmi.

Vsi ljudje to potrebujemo. In ker je bil tudi Jezus v polnosti človek, je potreboval tudi počitnice in dopust.

Da je bil Jezus, ne samo ljubitelj počitnic, ampak tudi pustolovsko naravnan pa kaže tudi to, da je šel, ne samo na drug kraj, ampak tudi na drug planet, v drugo dimenzijo bivanja, v drug čas, v človeško telo … To je morda podobno temu, da bi ti postal čebela in šel v čebelnjak živet povsem običajno čebelje življenje. Nabiral bi med, ga pridno nosil v čebelnjak, se izogibal osam, hkrati pa bi skušal še svojim so-čebelam sporočiti pomembno novico, da obstajajo še večje stvari kot je čebelnjak in da ima njihovo življenje globlji smisel in da se s smrtjo šele prav začne. In da si prišel v njihov čebelnjak za to, da boš vse uredil tako, da bodo večnost preživele s tabo na bolj super kraju kot si ga sploh lahko predstavljajo.

 

(odgovor je zapisala Andreja Barat)

Letošnji advent ima 22 dni. Za večino dni že imamo pripravljena tako vprašanja kot odgovore. Če pa imate tudi vi kakšno izvirno vprašanje, bomo veseli, če nam ga pošljete na: [email protected]. Potrudili se bomo odgovoriti nanj.

Adventna akcija je zaradi zamudnikov danes in jutri odprta še za vse, pozneje samo za naročnike. Hvala za razumevanje in iskreno vabljeni med naše naročnike.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja