Kako razumeti moškega, razumeti žensko?

Thumbnail

Skala je ena najbolj moških stvari na svetu. Morje je ena najbolj ženskih stvari na svetu. A vendar se čudovito dopolnjujeta. Obale so eden iskanih in najbolj očarljivih prostorov na vsej zemlji.

S to podobo se začne izreden kratki film, ki govori o razumevanju moške in ženske narave ter o njunem dopolnjevanju.

V skrivnost moškega in ženske se film ne poda samo skozi skrivnost človekove ustvarjenosti in poklicanosti, še več, odkrije jo v globinah narave, kozmosa.

Film smo za vas namenoma pripravili na prvi dan novega leta, kot nekakšno popotnico za leto, ki je pred nami.

Razumeti drugi spol, obenem pa živeti pristno moškost, pristno ženskost – ne glede na to, ali si otrok ali odrasel, poročen ali samski, heteroseksualec ali homoseksualec, delavec ali intelektualec … – je danes ne samo velik izziv za osebno rast, ampak tudi ključno civilizacijsko vprašanje sedanjega časa, še posebej na Zahodu.

Za izbiro slovenskih podnapisov v videu kliknite možnost “CC”.

Film je eden iz kratkih filmov iz serije Humanum. Premierno je bil predvajan na mednarodni konferenci Komplementarnost moškega in ženske, ki je potekala v Rimu lani od 17. do 19. novembra, dober mesec dni po sinodi o družini.

Konferenca je bila organizirana na pobudo Katoliške cerkve, a je bila medverske narave. Namen konference je bil v različnih religioznih in kulturnih tradicijah odkriti moč in vitalnost dopolnjevanja med moškim in žensko ter tako okrepiti prispevek zakona in družine k razcvetu človeške družbe.

Konferenca je želela biti tudi spodbuda pri razvoju ustvarjalnega jezika za prenovljeno sporočilo o zakonu in družini v sodobnem svetu. In prav filmi iz serije Humanum so priča te sveže, lepe in ustvarjalne komunikacije. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja