Kako daleč sta si Mars in Venera?

Thumbnail

Moški in ženske smo si veliko bolj različni, kot trdijo študije zadnjih let, je prepričan italijanski raziskovalec dr. Marco Del Giudice. Z drugačnim analitičnim pristopom je ugotovil, da se značilnosti moške in ženske osebnosti prekrivajo v samo 10 %.

Foto: Thad in Sarah Lawrence

V nasprotju z najbolj vplivno študijo zadnji let, v kateri je dr. Janet Hyde leta 2005 na podlagi analize 46 študij, ugotovila, da so si moški in ženske bolj podobni kot različni in da 75 % osebnostnih lastnosti ni spolno tipičnih, dr. Del Guidice s turinske univerze trdi drugače: »Resnične razsežnosti razlik med spoloma so bile do sedaj močno podcenjene, ker se k raziskovanju ni pristopalo s pravimi metodami.« Namesto večjih skupin lastnosti so sedaj raziskovalci bolj podrobno preučevali posamezne lastnosti in iz njih dobili povsem drugačno sliko o razlikah.

Kje so razlike?

Na podlagi analize osebnosti 10.000 moških in žensk dr. Del Guidice ugotavlja, da se pojavljajo še posebej velike razlike na naslednjih področjih: ženske so bistveno bolj občutljive, tople in negotove (v skrbeh za prihodnost)od moških, ti pa so bolj čustveno stabilni, dominantni, previdni (nezaupljivi) in bolj sledijo pravilom. 

Vir: plosone.org

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja