Izbira poročnih prstanov

Thumbnail

Prvotni poročni prstani so bili izdelani iz trave, različnih rastlin in las. Bolj ali manj dragoceno prepleteni ter okrašeni so kazali na status in ugled ljudi, ki so jih nosili. Kasneje so jih izdelovali iz kovine.

Prvi kovinski prstani so bili iz železa, ki simbolizira moč. Kmalu pa sta ga zamenjala zlato in srebro, ki trajno ostaneta lepa.

Danes izdelujejo poročne prstane iz različnih materialov: od trdnega in poceni titana, tradicionalnega rumenega in belega zlata, do elegantne in trajne platine.

Vsak par si lahko izbere najprimernejši in cenovno najugodnejši prstan zase. Poročni prstan je nakit, ki naj bi ga nosili vse življenje, zato mora biti uporaben (udoben za nošenje in ne prevelik ali pretesen) in predvsem kakovosten. Bistvo lepega in kakovost¬nega poročnega prstana je v njegovi harmoniji in kvaliteti. Prstan naj bo vsekakor prilagojen življenjskemu slogu in značaju osebe, ki ga nosi.

Nekateri prstan okrasijo z dragocenimi kamenčki, drugi se odločijo za unikatno graviranje, tretji kombinirajo različne vzorce, barve ali materiale, četrti so všeč preproste in klasične »rinke« … možnosti je ogromno. V modi so poročni prstani z vdelanim diamantom, ki kot najdragocenejši dragulj sporoča da bo zveza s svojo trdnostjo kljubovala času in oviram, ki ji stojijo na poti.

V notranjost prstana si lahko vgraviramo datum poroke, ime svojega izbranca, posebno posvetilo, naslov pesmi, misel …

Poročna prstana bosta zakonca nosila vse življenje, zato je zelo pomembno, da ob nakupu razmišljata tudi praktično. Vprašajta se, ali vama bo prstan čez 20 let še vedno všeč. Če je odgovor pritrdilen, sta našla pravega.

Ne glede na to, kakšna poročna prstana si izbereta, pa je še vedno ljubezen tista, ki bo v vajin zakon prinesla srečo in veselje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja