Ko se mož obnaša čudno …

Foto: Canva

Zakaj se ženske in moški v naši komunikaciji in razumevanju drug drugega včasih tako zgrešimo?

Iz njenega dnevnika:

Nocoj se mi je zdelo, da se mož obnašal zelo čudno. Načrtovala sva, da greva v dobro restavracijo na večerjo. Ker sem pred tem precej dolgo nakupovala s prijateljicami, sem sprva mislila, da je bil malce razburjen zaradi mojega zamujanja, ampak rekel ni ničesar. Pogovor nama kar ni in ni tekel, zato sem predlagala, da greva raje nekam, kjer so bova lahko v miru pogovarjala. Strinjal se je, ampak še vedno je bil zelo zadržan. Vprašala sem ga, kaj je narobe, in rekel je: “Nič.” Vprašala sem ga, če sem jaz kriva, da je vznemirjen. Rekel je, da ni vznemirjen, da vse skupaj nima veze z mano in da naj ne skrbim. Na poti domov sem mu rekla, da ga imam rada. Malce se je smehljal in vozil naprej. Ne morem si razložiti njegovega odziva, ne razumem, zakaj ni tudi on rekel: “Tudi jaz te imam rad.” Ko sva prišla domov, se mi je zdelo, kot da sem ga čisto izgubila, kot da si ne želi ničesar več početi z menoj. Samo tiho je sedel tam in gledal televizijo. Še naprej se mi je zdel oddaljen in odsoten. Na koncu sem se zaradi vse te tišine odločila, da grem v posteljo. Kakih 15 minut kasneje je prišel za mano. Ampak še vedno sem čutila, da je odstoten, da so njegove misli drugje. On je zaspal, jaz pa sem jokala. Ne vem, kaj storiti. Skoraj prepričana sem, da so njegove misli pri kaki drugi. Moje življenje se sesuva …

Iz njegovega dnevnika:

Motor noče vžgati … nikakor ne morem ugotoviti, zakaj.

Kakšne pa so vaše izkušnje? Smo si ženske in moški res tako različni v doživljanju in sporočanju notranjega dogajanja? Se vama tudi kdaj zgodi, da se tako zgrešita? 

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja