Glas(ba) življenja

Thumbnail

»Se zavedamo svojega življenja in se vsaj včasih spomnimo zahvaliti se za ta čudoviti dar?« S tem vprašanjem v Zavodu ŽIV!M vabijo na že 4. koncert Glas življenja.

Takole je pred koncertom svoje misli o pomenu hvaležnosti za življenje in praznovanja življenja ubesedil eden od prostovoljcev v Zavodu ŽIV!M, Franci Pečnik …

Izguba otroka naju je zaznamovala

Kot deček, fant, moški, mož in končno oče sem bil v življenju že mnogokrat soočen s takšnimi ali drugačnimi preizkušnjami.

Sin Matej je kljub zgodnji smrti (v 18. tednu nosečnosti) pustil nama z ženo veliko sled v življenju. Zaradi njegove smrti se dogajajo dobre in težke stvari, spoznanja in milosti.

To pa vse zato, ker naju je smrt postavila v močno zavedanje realnosti in minljivosti življenja. Ob smrti otroka dojameš, da je vse minljivo, vse krhko in nikomur ni prizanešeno.

Ohranjajmo hvaležnost za milost, ki nam je dana

Tukaj sva se srečala z Zavodom ŽIV!M, ki obstaja zato, da slavi življenje in širi to zavedanje  slehernemu. Življenje pač prevečkrat postane samoumevno in je vzeto kot pravica in ne dar.

Pri petih otrocih nama z ženo res nikoli ni dolgčas. Vedno je kaj za postoriti, urediti in kupiti. Je pa včasih vsega enostavno preveč, da bi zmogla stalno ohranjati zavedanje in spoznanje lepote ter daru življenja. 

Dobro je, da se tega čim večkrat spomnimo, da ohranjamo zavedanje milosti, ki nam je dana.


Koncert »Glas življenja«, ki je posvečen praznovanju življenja, bo leto organiziran že četrtič. Potekal bo v Antonovem domu na Viču, v torek, 23. maja 2017, ob 19.30.

Veselje do življenja bodi skozi glasbo delili legenda Oto Pestner, skupina Svetnik, Primož Križaj, Marko Nzobandora in vokalna skupina Undivided iz ZDA.

Organiztarorji vabijo tudi bralce iskreni.net in si želijo, da bi se srečali v čim večjem številu. Obenem obljubljajo tudi presenečenje: pred koncertom se boste lahko na ploščadi pred dvorano fotografirali in prejeli brezplačno profesionalno fotografijo v spomin na koncert!

 

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja