FertilityCare centra Slovenije in Hrvaške prijatelja

Thumbnail

Pretekli teden smo na Zavodu iskreni.net v okviru FertilityCare centra Slovenija gostili Ivano Zećević iz FertilityCare centra Hrvaška, ki je prišla na supervizijo svetovalke Andreje Lenart.

 

Proces izobraževanja za svetovalke FertilityCare je relativno dolgotrajen, saj traja najmanj 13 mesecev. V to sta vključeni 2 izobraževalni fazi v tujini, pri čemer se vsaka zaključi s številnimi izpiti. Le uspešno opravljeni izpiti svetovalki omogočajo, da lahko začne delati s klientkami.

Po vsaki fazi sledi praktikum, ki poteka pod supervizijo izkušenih učiteljev iz ZDA. Tekom praktikuma mora svetovalka narediti nekatere izpite ter redno poročati o svojem delu. To za svetovalko pomeni veliko stresa in časa, saj je potrebno izpolniti kup dokumentacije in beležiti pedagoške procese, ki jih vodi.

Tekom drugega praktikuma sledi še obisk supervizorke “na domu”, ki na kraju samem iz prve roke preveri delo svetovalke. Ker gre za strokovnjake iz tujine, mora vse to seveda potekati v angleškem jeziku.

Supervizorka vseh naših svetovalk je bila oz. še vedno je Ann Prebil (če vam njen priimek zveni slovensko, naj kot zanimivost povemo, da ima njen mož slovenske korenine), ki je tudi ena izmed “ustanoviteljev” sistema FertilityCare.

Ker sama le stežka premaguje vse poti in strese, ki jih povzroča oddaljenost, je evropske svetovalke namesto nje letos obiskala supervizorka Ivana Zečević s Hrvaške.

Ivana se je namreč poleg poučevanja FertilityCare sistema posvetila tudi izobraževanju svetovalk po Evropi. To pomeni tudi velik korak za Evropo, ki je bila doslej odvisna od supervizork iz ZDA. Te pa so bile zaradi poučevanja po celem svetu zelo obremenjene zaradi nenehnih potovanj.

Maja Vovk in Ivana Zečević

Poleg supervizije pa je bil obisk seveda tudi priložnost za izmenjavo izkušenj med FertilityCare centroma Slovenije in Hrvaške. Vedno, ko se srečamo na kongresih, se še posebej s hrvaškimi kolegicami dobro razumemo.

Kljub temu, da smo v Sloveniji začeli s FertilityCare kar nekaj let za njimi, smo ob njihovi pomoči, pomoči naše družinske organizacije Zavod iskreni.net ter trdem delu naših svetovalk, zdravnika in ginekologinje Hrvaško hitro dohiteli.

Zaradi bližine Ljubljane in Zagreba bomo lahko s kolegicami iz Hrvaške v bodoče še tesneje sodelovali in vplivali tudi na boljšo organiziranost FertilityCare centrov v Evropi.

V Sloveniji nas namreč čaka še veliko dela in verjamemo, da bomo s časom eden izmed močnejših evropskih centrov za naravne metode načrtovanja družine in zdravljenje neplodnosti.  

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja