Evropski parlament s čudežem življenja: »Danes prihajam na svet. Izberi Evropo, v kakršni želiš, da odrastem.« (video)

Thumbnail

S čudovitim filmčkom o čudežu življenja Evropski parlament volivce od danes dalje spodbuja, naj volijo, ker ob tem odločajo o prihodnosti otrok, ki se šele rojevajo.

Vsi smo že pred rojstvom vplivali na ta svet. Prinesli srečo. Ljubezen. In strah.

»Danes prihajam na svet. Kot na tisoče otrok po vsej Evropi. Kakšen bo svet, v katerem bomo odraščali? Kaj nas čaka?,« gledalca nagovarja otrok v filmu, ki nas popelje na pot rojstva različnih otrok v družinah po vsej Evropi.

Vsak od nas lahko pusti svoj pečat, a skupaj lahko dosežemo resnične spremembe. Zato volimoGlas otroka, ki prihaja v negotovost sodobnega sveta, sporoča, da z njim in po volitvah prihajajo spremembe:  »Večina nas je načrtovanih … nekateri pomenimo spremembo načrtov. Vsi smo že pred rojstvom vplivali na ta svet. Prinesli srečo. Ljubezen. In strah. Veliko, skoraj nevzdržno tesnobo. Morda zato, ker se zdi svet okrog nas bolj negotov kot kdajkoli prej. In ker se počutimo ranljivi in osamljeni, ko vemo, da prihajajo spremembe in nič več ne bo enako.«

Od trenutka, ko pridemo na svet, smo na njem skupaj

In nato ta glas otrok, ki se ga danes še ne sliši in ne more vplivati na spremembe, vsakogar izmed nas poziva, naj gradimo skupnost in zanjo skrbimo tudi za generacije, ki pridejo za nami: »Nekateri pravijo, da na svet pridemo sami. A to ni res. Od trenutka, ko pridemo na ta svet, smo na njem skupaj. In ljubezen se širi po svetu. Vsak rojeni otrok je razlog več, da vplivamo na spreminjajoči svet okrog nas in poskrbimo za boljšo prihodnost.«

»Izzivi pred nami so svetovni, a skupaj v Evropi lahko utiramo pot in omilimo podnebne spremembe, poskrbimo za varnost meja, se borimo proti terorizmu. Skupaj lahko spodbujamo mir, enakopravnost, pravice in demokracijo. Vsak od nas lahko pusti svoj pečat, a skupaj lahko dosežemo resnične spremembe. Zato volimo. Danes prihajam na svet. Izberi Evropo, v kakršni želiš, da odrastem,« sporoča film, ki je na čudovit način pokazal tisto, kar v Zavodu Iskreni vedno znova poudarjamo: da je odgovornost vsakogar izmed nas, tudi z udeležbo na volitvah v evropski parlament, da gradi družbo, ki bo življenju, otrokom in družinam naklonjena.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja