Dragi moški, skupaj s štiridesetimi mučenci smo ponosne na vas!

Foto: Shutterstock

Danes praznujete moški. Izbrali ste si dan mučenikov, dan, ki ga je v zgodovino zapisala skupina štiridesetih vojakov, ki je trdno verjela v svoja načela. Cesar Licinij (308-324) je namreč vsem cesarjevim vojakom zaukazal, naj se odrečejo krščanstvu, omenjena skupina elitne legije pa je bila pripravljena za svojo vero tudi umreti. 9. marca so jih tako odpeljali do bližnjega zamrznjenega ribnika ter jih vrgli vanj.

Če bi teh štirideset gospodov vedelo, da se ima na njihov praznik za mučenika nekdo, ki mora včasih pomiti posodo, ki mora včasih odpeljati otroka na sprehod ali ki mora poslušati ženo v tistih njenih sitnih dneh, bi verjetno žalostno migali z glavo.

Teh štirideset vojakov pa je gotovo ponosnih na naslednje moške, ki danes praznujete:

Nate, ki trdno stojiš v načelih svoje vere! Kot moški se zavedaš odgovornosti, ki jo nosiš pri vodenju svoje družine k Bogu. Ni mati, temveč je oče tisti, ki mora skrbeti za duhovno trdnost v družini. Zaradi Ti si med tistimi, ki veš, kako zelo se prepletata ljubezen in obljuba.tvoje pobude se družina zvečer zbira pri molitvi, zaradi tvojega zgleda najstniki po birmi še vedno ostanejo v Cerkvi. Tvoja trdnost v veri je velika dota, ki jo bodo tvoji otroci odnesli v svet. Vztrajaš, tudi kadar je težje. Kajti skozi viharje vere, v katere se zapletemo tekom življenja, nas lahko varno popelje le trdna vera moža in očeta.

Nate, ki trdno stojiš za načeli svojega zakona! Že od nekdaj si vedel, da zakon ni pravljica. Da vaju sicer čaka ogromno lepega, vendar si bil pripravljen tudi na naporne trenutke. Na trenutke, ko je najenostavneje odkorakati stran, ti ostaneš. V trenutkih, ko je lažje uporabiti trde in grobe besede, ti modro molčiš in tiho ljubiš. Boriš se, ker veš, da pravi kapitan zadnji zapusti ladjo. Ogromno zakonov propade, ker niso vsi pripravljeni na to, da vztrajajo v svojih načelih in se zanje borijo do konca. Ti si med tistimi, ki veš, kako zelo se prepletata ljubezen in obljuba.

Nate, ki trdno stojiš za svojimi vrednotami! Ne obračaš se po vetru. Veš, kaj so tvoje vrednote, poznaš svoja načela. Pripravljen si jih zagovarjati in z njimi voditi in braniti svojo družino. Tvoje življenje je skladno s tem, kar zagovarjaš in otroci ti v tem sledijo, saj vidijo, da je pot prava.

Nate, ki se vsak dan daruješ za dobro svoje družine! Ne tekmuješ s svojo ženo, kdo naredi več in kdo je bolj utrujen. Tako kot ona v družino prispevaš 100% sebe, pri tem pa tega ne obešaš na veliki zvon. Ker ti je samoumevno, da v ljubezni in drži darovanja ni tekmovalnosti, ni obračunavanja, ni preračunavanja.

Skupaj s štiridesetimi mučenci smo danes na vas ponosne in vas zelo spoštujemo tudi vaše žene!

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja