Če si želita zares lepo poroko …

Thumbnail

… dobro premislita o tem, kar priporoča lanskoletna nevesta Sara. V želji, da bi imela res lepo poroko, je veliko časa posvečala prebiranju poročnih spletnih strani … a še nečemu drugemu.

Začetek leta je čas, ko mnogi pari, ki se želijo poročiti v tistem letu, že začnejo intenzivno razmišljati o tistem težko pričakovanem dnevu, ki pa se ga – ob spoznanju, kaj vse je potrebno pripraviti – nekateri že tudi malce prestrašijo.

Zdi se, da je ponudba na tem področju vedno bolj raznovrstna in razkošna, s tem pa tudi potencialno finančno in organizacijsko breme. Nehote se ustvarijo visoka pričakovanja in stremenje k »popolni poroki«, ki odpira vrata tudi številnim nepotrebnim frustracijam in razočaranjem.

Kako se torej pripravljati na poroko, da bo ta ne glede na zunanje podrobnosti čim lepša in edinstvena?

Sara in Anthony Rennekamp sta se poročila julija lani, parom, ki jima bodo sledili letos, pa polagata na srce naslednje. Skozi Sarine oči:

O poročnih blogih in idejah za “naredi sam”

“Edinstvenost” je glavna vrlina, ki jo povzdiguje poročna industrija.Kot mnoge bodoče neveste sem tudi sama lani precej časa posvetila prebiranju poročnih blogov. Nekateri so mi bili res v pomoč, drugi so bili zabavni, tretji naravnost zastrašujoči. Nekaj pa je bilo vsem skupnega: vsak od njih je obljubljal, da bi mi bo pomagal organizirati poroko, ki bo zares čudovita in edinstvena. Pravzaprav je prav »edinstvenost« glavna vrlina, ki jo povzdiguje poročna industrija. Vse, kar naj bi potreboval za najbolj edinstveno in lepo poroko – poroko, ki res govori o TEBI – je to, da slediš ducatu poročnih tabel na Pinterestu z nasveti za »naredi sam«, kupiš tovornjak kozarcev za vlaganje in se pripraviš na ure in ure računalniškega načrtovanja in ponovnega načrtovanja, ko počasi izgrajuješ svoj popolni dan.

Tudi midva sva dala skozi kar nekaj priprav, vsekakor, in bila sva blagoslovljenja s pravo malo vojsko predanih prijateljev in sorodnikov, ki so nama pri tem pomagali. A ko sva z Anthonyjem razmišljala, kaj je bilo tisto, kar je naredilo najino poroko za tako globoko, lepo izkušnjo tako za naju kot za svate, nama niso prišle na misel vse te priprave. Lepa je bila zaradi vse molitve, ki je prežemala te priprave.

 

Sara in Anthony Rennekamp

Molila sva tudi, ko nama ni bilo do tega

Veliko sva molila. Molila sva, kadar sva si tega želela. Molila sva, kadar nama sploh ni bilo do tega. Molila sva za ljudi, ki so nama pomagali. Molila sva za ljudi, ki so molili za naju. Molila sva, ko sva bila vesela. Molila sva ob vseh frustracijah. Molila sva tudi takrat, ko se je molitev zdela najmanj priročen odgovor na dano situacijo.

Molila sva tudi takrat, ko se je molitev zdela najmanj priročen odgovor na dano situacijo.

Včasih so bili sadovi tega nemudoma vidni, večinoma pa ne. A kljub vsemu sva vztrajno molila. Pripravila sva vse zunanje stvari, kolikor sva le mogla, vse ostalo pa sva zaupala Bogu. Sama sem nekaj mesecev pred poroko celo poslala prošnje v nekaj samostanov, da bi prosila redovnice tudi za njihovo molitev v ta namen.

Edinstven večer pred poroko …

Kak mesec pred poroko sva se odločila, da na večer pred poročnim dnem pripraviva enourno molitveno bdenje pred Najsvetejšim in da nanj povabiva tudi vse bližnje, ki bi se nama želeli pridružiti. Za to možnost sem namreč že prej slišala in sem mi je zdelo, da bi znala biti nekaj zanimivega – če ne zaradi drugega že zato, ker bi nam dala priložnost, da smo pred vso norijo poročnega dne, ki je bil tik pred vrati, eno krasno uro v popolni tišini.

 

Zdaj vidiva, da je bila morda prav ta ura najpomembnejša in največji dar, kar sva jih lahko dala najinim svatom in nama samima v celem vikendu. Zdi se nama, da je bilo tudi to tisto, kar je naredilo najino poroko tako lepo – in tako edinstveno! – kot je bila.

Od kod pride prava Lepota?

Poroka vaših sanj se vam lahko uresniči, če se prepustite Viru Lepote.Resnična lepota je nekaj božanskega v tem, da prihaja neposredno od Boga, ki je Lepota, Resnica in Dobrota. In vsaka duša, ki jo ustvari, je edinstven in neponovljiv odsev njegove božanske Lepote. Resnična lepota torej lahko pride le od Boga.

Te edinstvene lepote nikakor ni mogoče pričarati s sledenjem idejam na Pinterestu. A poroka vaših sanj se vam lahko uresniči, če se prepustite Viru Lepote.

Najina poroka ni bila lepa zaradi domišljene namizne okrasitve in skrbno pripravljenega sedežnega reda. Lepa je bila, ker jo je Bog naredil lepo.

Korak za korakom sva preko najinih molitev in preko molitve v najin namen vabila Boga v najine priprave in pomagal nama je, da sva lahko svojo voljo tudi v najmanjših podrobnostih izročila Njemu.

Najin glavni poročni nasvet 

Korak za korakom sva preko najinih molitev in preko molitve v najin namen vabila Boga v najine priprave.Če bi morala ponuditi en sam nasvet paru, ki se pripravlja na poroko, bi bil prvi tale: Molita. Veliko molita.  

Ko sva z Anthonyjem zapuščala molitveno uro na večer pred poroko, sva globlje kot kadar koli prej začutila, da je naslednji dan povsem v božjih rokah. Najina poroka je bila popolna. Bila je mirna, polna veselja in bila je edinstven in neponovljiv odsev božje lepote skozi dve nepopolni duši, ki sta se kar najbolj potrudili, da ji ne bi delali napote, ampak bi ji naredili prostor.

 

Vir: foryourmarriage.org

Foto: madaboutmarriage.com, vocationsvancouver.ca

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja