Če bi prej vedela za tak vikend …

Thumbnail

Kar nekaj let že z ženo vodiva e-pripravo na zakon, pa me je vikend s pari, ki smo ga imeli pred dnevi v Celju, še posebej močno nagovoril.

 

 
Prvo spoznavanje

Veliko lepih izkušenj sva že doživela v srečavanju s pari v e-pripravi. Čas pred poroko je namreč nekaj posebnega. Je čas, nabit z adrenalinom. Je čas veselega pričakovanja. Je čas, ko sta fant in punca bolj odprta, komunikativna, razigrana …

Delo v skupini

Tokrat pa se mi je zdelo, da smo ob veselem in sproščenem vzdušju tudi zares odrinili na globoko. Ni bilo teme, kjer ne bi imel občutka, da smo se lotili za zakon zares pomembnih vprašanj, ki parov niso pustila ravnodušnih.

Voditelji na posvetu

Začelo se je že v petek zvečer, ko smo govorili o temi osamosvajanja od staršev. Marsikdo je rekel, da se prej ni zavedal pomembnosti te dimenzije poroke. V soboto so se pari ustavili ob vprašanju: Zakaj se poročiti? Na videz banalno vprašanje, a ko je bilo potrebno najti pet najpomembnejših razlogov, je bilo treba kar razmisliti. Gotovo bo za pare po vikendu odločitev za poroko veliko bolj ozaveščena …  

 

Zakaj se poročiti? – moški vidik …  

Zakaj se poročiti? – ženski vidik …  

… in rezultati!

Zelo močno je v meni odmevalo predvsem sobotno popoldne, ki smo se ga lotili ob premlevanju dilem urejanja spočetij s kontracepcijo. Drugačen pogled od splošno prevladujočega je pri nas skoraj tabu. Na vikendu pa smo slišali sporočila, ki jih je moč v slovenskem prostoru le redko zaslediti. Za nekatere je bilo to prvo povabilo prisluhniti svoji naravni plodnosti prek uporabe naravnih metod. Za druge je bil izziv, da ozavestijo eno bistvenih dimenzij poročne obljube: odprtost življenju.

Plusi in minusi NND-ja

Ena izmed udeleženk vikenda je pri refleksiji rekla: Škoda, ker nisva prej vedela za tak vikend. Morda bi kakšno stvar v najinem odnosu naredila tudi drugače … Toda nikoli ni prepozno, sploh pa ne pred poroko 🙂 Ljubezen, ki je temeljno človekovo izkustvo in ki jo še na poseben način živimo zakonci, premaga vse ovire …  

Drug drugemu paketek

 

Če je morda kdo od parov mislil, da je bil vikend naporen, naj vam zaupamo, da je bil za voditelje še bolj. Ponujamo dokaz, da je bilo potrebno po vikendu napolniti baterije. 

 

In za konec še ena navihana skupinska slika 🙂 

 

Če bo kdo izmed udeležencev vikenda zašel na tale članek, lahko doda še kak svoj vtis. 

Zaradi velikega zanimanja smo odprli še eno skupino e-priprave. Prijavite se lahko na: http://zavod.iskreni.net/izobrazevanja/e-priprava-na-zakon.html.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja