9-letnica pobegnila ugrabitelju

Thumbnail

V ključnem trenutku se je 9-letna ameriška deklica spomnila nasveta staršev in uspela pobegniti ugrabitelju. 

Calysta Cordova iz Kolorada v ZDA se je vračala iz šole, ko jo je ugrabil 29-letni Jose Garcia. Starši so deklicu kmalu pogrešili in sprožili iskalno akcijo. Deklica pa se je že naslednji dan “(z)našla” sama.

Ugrabitelju se je pokvaril tovornjak, zato sta se z avtoštopom peljala do najbližje bencinske črpalke. Tam se je deklica izmuznila in stekla v bližnjo trgovino, naravnost do prodajalca in zahtevala telefon, da bo poklicala strica. Namesto tega je poklicala 911 (policijo). Ko je ugrabitelj prišel za njo in jo hotel odvesti, se mu je odločno uprla in glasno vpila: »Nikamor ne grem, tu bom počakala mamico!«, tako da je Garcia nazadnje moral zbežati. Policija ga je našla nekaj ur po dogodku.

Deklica je bila sicer v slabem stanju, z modricami in praskami po obrazu, vendar je pogumno naredila natanko to, kar so ji za takšno situacijo naročili starši: »Če te ugrabi neznanec, poskusi pobegniti in pokliči 911!« Po dogodku je Calysta še izjavila, da »ima borbenost po očetu«, ki jo je vedno učil, da se mora »postaviti zase«.     

Vir: dailymail.co.uk

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja