5 znanih osebnosti, ki se skoraj ne bi rodile

Vir: Envato

Kaj imajo skupnega Steve Jobs, Celine Dion, Jack Nicholson, Andrea Bocelli in papež Janez Pavel II.?

Vsi trije (in še mnogo, mnogo drugih) bi skoraj končali svoje življenje v postopku umetne prekinitve nosečnosti, če se njihove matere v nekem ključnem trenutku ne bi odločile drugače. Poglejmo si nekaj zgodb znanih oseb, katerih matere so pogumno izbrale življenje.

Celine Dion

Mama slavne kanadske pevke je pri štiridesetih letih izvedela, da je ponovno noseča. Že štirinajstič! Zato in tudi zaradi revščine, v kateri je družina Dion živela, ni nenavadno, da je obupana mama resno razmišljala o splavu. A kot katoličanka je svoje dvome in strahove zaupala duhovniku, ki jo je od splava odvrnil. Odločila se je torej za življenje in Celine sama pravi, da je imela srečno otroštvo, glasba pa jo je spremljala že od malega. Le kako bi zvenela glasba iz filma Titanik, če njena mama ne bi bila tako pogumna?

Andrea Bocelli

Drugi znani glas, ki ga morda ne bi nikoli slišali, pripada italijanskemu tenoristu Andrei Bocelliju. Njegova mama je zavrnila nasvete zdravnikov, naj splavi sina, ker so mu napovedovali zdravstveno prizadetost. Andrea se je res rodil napol slep in je vid popolnoma izgubil v nezgodi z nogometno žogo pri dvanajstih letih, vendar se svoji mami na koncertih rad zahvali za dar življenja.

Steve Jobs

Inovator in genij, ki je pognal Apple na mesto najuspešnejših podjetij na svetu, je bil kmalu po rojstvu oddan v posvojitev. Svoja posvojitelja je imel rad in zanju sta bila to edina prava oče in mama. Želel pa je tudi odkriti, kdo je njegova biološka mama, saj ji je bil hvaležen, da ni končal v postopku umetne prekinitve nosečnosti. V nasprotnem primeru ne bi nikoli izkusil ljubezni staršev, ki sta ga vzgajala, kot da bi bil njun.

Jack Nicholson

Bil je že odrasel, ko je izvedel, da je ženska, za katero je mislil, da je njegova sestra, v resnici njegova mama, za mamo pa je imel svojo babico. Njegova prava mama je zanosila kot najstnica in pritiskali so nanjo, naj naredi splav, vendar je izbrala življenje za svojega sina, ki je pozneje postal svetovno znan ameriški igralec. Za svoje življenje, tako pravi, zato čuti le hvaležnost.

Papež Janez Pavel II.

Mama svetega Janeza Pavla II. je izvedela, da je ponovno noseča, kmalu zatem, ko je rodila hčerko Olgo, ki je po rojstvu umrla. Mati je namreč zbolela za nevarno revmatično vročico in ginekolog ji je svetoval, naj reši svoje življenje in sedanjega otroka splavi, saj naj bi mu njena bolezen tudi poškodovala srce. Toda mati malega Karola (poznejšega papeža) je volji zdravnika kljubovala in svet obogatila za izjemnega človekoljuba, čigar teologija telesa odstira svež pogled na kulturo življenja, pravo ljubezen in izpolnjujočo spolnost.

Dar življenja

Prav vsak se lahko zahvali svoji mami, da mu je dala življenje. Gotovo pa posebno hvaležnost občutijo tisti, katerih matere so bile tako pogumne, da so kljubovale nasvetom ali pritiskom zdravnikov, okolice ali bližnjih, naj otroka splavijo. Takšnih močnih žensk je veliko in ni potrebno, da bi njihovi otroci pomenili nekaj celemu svetu. Pomembno je le to, da nekomu pomenijo vse na svetu!

 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja