5 stvari, ki si jih vsaka žena želi in zasluži od svojega moža

Foto: Canva

Najpomembnejše odnose v našem življenju pogosto skozi leta začnemo doživljati kot samoumevne in jim več ne posvečamo posebne pozornosti. Toda to ni prava pot, saj vodi v odtujenost in naveličanost.

Odnos moža do žene ne vpliva le na ženo, ampak tudi na njegove otroke in prihodnje generacije. S tem, kako mož ljubi svojo ženo, uči tudi svoje sinove, kako ravnati z ženskami, in uči svoje hčere, kaj naj pričakujejo od moških. Seveda pa je neposredni vpliv največji na njegovo ženo.

Zavežimo se, da bomo svojim ženam in družinam dali najboljše, kar premoremo!

To seveda ni popoln seznam, a tukaj je pet stvari, ki si jih večina žensk želi in tudi zasluži od svojih mož:

1. Odprta, poštena in dosledna komunikacija: Tega morda žena nikoli ne bo posebej zahtevala, vendar si je želi in to vsak dan. Komunikacija je za zakon to, kar je dihanje za pljuča. Ženska potreba po komunikaciji je primerljiva moški potrebi po spolnosti. Zato naj bo komunikacija prednostna naloga. Vsaka moževa beseda in vsako dejanje bodisi krepi bodisi zmanjšuje ženino zaupanje. Odstranite motnje, ugasnite telefon in postavite komunikacijo na prvo mesto. Počutila se bo varno, povezano, ljubljeno in spoštovano.

2. Zaščita (fizična, čustvena in finančna): Po tem bo merila vašo predanost njej. Mož mora biti tisti, ki briše solze svoje žene; ne tisti, ki jih povzroča! Nikoli se ne bi smela počutiti bolj varno, kot se počuti, ko je s svojim možem. Imejte pogum, da se borite za svojo družino na vseh področjih. Vi zarišete meje okoli svoje družine in svojega zakona. Zelo verjetno boste pri tem potrebovali moč, ki je večja od vaše. Bog vam bo stal ob strani, ko boste svojo družino postavili na prvo mesto.

3. Vaš čas: To je nekaj, česar si želi večina žena, a večina mož tega ne daje. Čas je »valuta« odnosov, zato v svoj zakon vložite čim več časa. Nikoli ji ne dajte občutka, da vam je bolj mar za svojo kariero, hobije ali prijatelje kot zanjo. Seveda morate zaslužiti denar, vendar ne uporabljajte svoje kariere kot izgovor za odsotnost. Ko ste doma, bodite prisotni, ne moteni ali prilepljeni na zaslon. Trdo delajte, a ne pozabite tudi, da vaša družina potrebuje predvsem vas in da se ljubezen meri tudi v posvečenem času.

4. Zapeljevanje: Večina moških da svojim ženam najboljše, kar ima, predvsem na samem začetku zveze. Vendar pa smo velikokrat kot kabelska TV, ki na začetku ponudi svoj najboljši paket, ceno in storitev, nato pa po izteku »promocijskega obdobja« spremeni vsa pravila. Tako mnogi čez čas prenehajo svojim ženam dajati najboljše od sebe. Dovolili so, da je romantika zbledela. Žena se mora počutiti ljubljeno in oboževano od svojega moža. Zato potrebuje in si zasluži nenehno zapeljevanje, pozornost in ljubezen. Zacvetela bo in ob sebi boste imeli čudovito, očarljivo in predano žensko.

5. Postavite jo na prvo mesto: nikoli ji ne dajte občutka, da mora tekmovati s čim ali komerkoli drugim za vašo ljubezen. Nikoli ji ne dajte občutka, da imate odprta še neka druga vrata ali neki izhod iz vajine veze. Imejte oči samo za njo. Obravnavajte jo kot prednostno nalogo. Dajte ji najboljše; ne ostankov. Potrebuje in si zasluži vaše najboljše. Obilno vam bo povrnila!

Povzeto po: www.patheos.com/blogs/davewillis

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Komentarji

  1. Auuuuuu, spet bo nekaj decov na suhem in se bodo spraševali kako je to mogoče, če so pa sledili vsem pravilom.

  2. Ženska rabi od moškega trd organ in finance.Moderne ženske se nekaj pretvarjajo,da so poduhovljene in samozadostne.Ni pa zato nobene panike.Vedno se najde pošteno žensko,ki se ne pretvarja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja