12. Festival družin z izjemnimi gosti! Visoko, 15. do 17. junij 2018

Thumbnail

»Kaj bo letos na Festivalu družin?« V teh dneh, ko nas do Festivala družin ločita še manj kot dva meseca, so mi prijatelji in znanci že nekajkrat zastavili to vprašanje.

Vsega programa vam seveda še ne moremo razodeti, saj ga tudi sami še oblikujemo. Z veseljem pa z vami že delimo imena nekaterih gostov, ki so nam že potrdili udeležbo.

Nina, Alenka, Gregor, Gregor, Peter, Damjana, Pavle, Boris in Ivan … vam bodo letošnji Festival družin zagotovo pustili v dolgotrajnem spominu. Vas zanimajo njihovi priimki?

Nina Pušlar

Nina ni le izjemna glasbenica, temveč je ena tistih slavnih oseb, pri katerih nas ne skrbi za naše najstnike, če jo poslušajo in imajo v sobicah njen plakat.

Je dama, uglajena, dostojna. Ponuja dobro glasbo in predstavlja sebe kot osebo, ne le svojega telesa. Ponuja bogata besedila, ne svojih škandalov.

Na Festivalu družin bomo imeli bomo priložnost, da z njo poklepetamo. Vaša družina ji bo lahko zastavila poljubna vprašanja. Seveda pa nas bo obdarila tudi z glasbo.

Nina nas je navdušila s pesmijo »Lepa si«, ki pogreje srca tako hčerk kot mam.

In mimogrede: veste, da je Nina na prav poseben način povezana z lokacijo Festivala družin? Nina je namreč v mjuziklu Cvetje v jeseni igrala glavno vlogo – krhko in ljubeznivo Meto. Saj se še spomnite, kdo je pravzaprav avtor Cvetja v jeseni? In kje je živel?

Alenka Rebula

Alenko Rebula najbrž poznajo predvsem ženske in mame. O moči ženskosti zna spregovoriti na tako nežen, a hkrati močan način, da njene besede še dolgo ostajajo v nas. Zna dvigniti in prizemljiti hkrati.

Pogovor z njo bo zagotovo pravi balzam za utrujene, radožive, izčrpane in polne ženske duše …

Na svoji strani Alenka o sebi pravi: »Veselijo me gozd, rastline v cvetju, ptice,  gozdne živali, voda v vseh oblikah, od rose do megle, od kapljic do morja. Rada imam čebele, trave in debla, vijolične odtenke, vanilijo, otroške igrače, večerni zrak in jutranje zvezd. … Vsi lahko čuvamo svojo živo nedotaknjenost, vsi jo lahko najdemo, saj smo v njej doma.«

Gregor Čušin

Gregor Čušin je priznani slovenski igralec, ki je tesno povezan s Festivalom družin, saj nam redno prinaša duhovne vsebine na zelo konkreten način.

V svojih predstavah nas lahko istočasno nasmeji, a že v naslednjem hipu izvabi iz nas pretresenost in žalost. Izjemno se veselimo, da mu bomo spet lahko prisluhnili.

Ste se že kdaj spraševali kako otrokom predstaviti staro zavezo? Gregor bo to poskušal narediti v verzih. A ne le otrokom, saj veste …

Gregor Strajnar

Gregor Strajnar, poznan tudi kot Odkloplen Grega, bo na Festivalu družin skrbel za glasbo.

Grega je dolgoletni učitelj kitare, kantavtor in začetnik Stična banda, ki ga številni poznate iz časov, ko ste obiskovali Stično mladih.

Še vedno je voditelj benda LooBEzND s katerim bo tudi letos poskrbel za glasbeno dogajanje.

Grega takorekoč raste z glasbo in, ker se zaveda, da je to njegov dar, ga rade volje deli z nami tudi na Festivalu družin.

Peter Topić

Peter Topić je univerzitetni diplomirani socialni delavec in ustanovitelj ter direktor Inštituta za zasvojenosti in travme v Ljubljani.

Deluje predvsem na področje nekemičnih odvisnosti, o katerih se, hvala Bogu, govori vedno bolj in več. Je prvi terapevt CSAT (Certified Sexual Addiction Therapist) v Sloveniji.

Na Festivalu družin bo imel predavanje o zasvojenosti s spletom.  Saj vemo, da vsi že vemo … Pa se res zavedamo?

Damjana Urh

Damjano Urh številni otroci poznajo kar pod imenom »Miškolinka«, saj je njen CD z naslovom »Miškolinček«, ki prinaša 15 kvalitetnih avtorskih otroških pesmi in tudi predloge za animacijo, med otroki zelo priljubljen.

»Ob branju in prakticiranju ‘Miško-iger’, ki jih je avtorica pripravila ob večini pesmi, lahko občudujemo avtoričino prekipevanje idej za dejavnosti ob pesmicah, ki jim ni konca. Prepričana sem, da lahko s kavča premaknejo še tako utrujene starše, da bodo zaplesali in se ob pesmi zaigrali skupaj s svojim otrokom« je v recenziji zgoščenke na iskreni.net zapisala Cecilija Oblonšek.

Na Festivalu družin smo je že srečali, zato se zelo veselimo, da bomo z njo plesali in peli tudi letos.

Pavle Ravnohrib

… in družinske sive celice! Katera družina se upa spopasti z drugo družino v znanju? Nooo? Se boste prijavili?

Družinske sive celice niso doživetje le zaradi tega, ker so z adrenalinom nabito tekmovanje, temveč tudi zato, ker jih spremlja čisto televizijski glas priznanega igralca Pavla Ravnohriba. Za hip se ti zazdi, da sediš pred kamerami in zate navija pol Slovenije …

Pavle Ravnohrib je zadnja leta zvesti gost Festivala družin, obenem pa tudi veliki prijatelj Iskreni, kar je pred kratkim izrazil tudi v zelo osebnem zapisu.

Boris Oblak

Boris Oblak je znani slovenski karikaturist. S hecnim risanjem ljudi se je prvič srečal že v času študija likovne pedagogike. Pozitivni odzivi na okorne prve karikature pa so ga spodbudili, da je svinčnik in barvice le še bolj resno poprijel v roke.

Pozneje ga je popolnoma očarala digitalna tehnika slikanja, v kateri nastaja večina njegovih barvnih karikatur in ilustracij.

Boris je na Visokem takoreko domačin, saj je rojen v Poljanah nad Škofjo Loko. V kulturnem centru slikarjev Šubic v svojem rojstnem kraju vztrajno pomaga pri promociji kvalitetne slovenske karikature z organizacijo Slovenskega festivala karikatur.

Boris bo pred vami naslikal kakšno zanimivo karikaturo, nato pa vodil delavnico, kjer boste osnove risanja karikatur lahko spoznali tudi sami in se ob tem tudi nasmejali.

Ivan Tavčar

Na Festivalu družin lahko pričakujemo tudi najbolj znanega prebivalca Visokega :).

Že lani je na Festivalu družin v večno srečo zakona pospremil mladoporočeni par, česar se nadejamo tudi letos.

V vsakem primeru pa vas Ivan Tavčar vabi v objem svojega posestva, svojega dvorca (ki se pospešeno prenavlja) in zlasti svojega naročja, v katerega radi priplezajo otroci, pa še marsikakšen starš se mu ne more upreti :):

Kot smo že zapisali, to seveda niso vsi sodelujoči. To pa seveda sploh še niso vsi sodelujoči – z mnogimi drugimi gosti se še dogovarjamo.

Z veseljem vas bomo tekom prihodnjih tednov obveščali o njih, pa tudi o vseh drugih dogodivščinah, ki vam jih pripravljamo, recimo o dinozavrskem kolesarskem izletu … Zares, obeta se nam spet en izjemno zanimiv družinski vikend!

Zato si hitro rezervirajte predzadnji šolski vikend – 15. do 17. junij 2018 – in če še ne veste, kje je Visoko v Poljanski dolini, ga hitro poiščite na zemljevidu!

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja