Znanost o vzgoji

Thumbnail

Od kakovosti nege otroka je odvisno njegovo mentalno zdravje za vse življenje. Otroci, katerih čustva in občutki, celo njihovi izbruhi jeze, so razumljeni in upoštevani, bodo v življenju zadovoljnejši od tistih, ki so se morali zgodnjim strastem odpovedat

Avtorica se opira na trdne dokaze najnovejših raziskav o vplivu vzgoje na razvoj otrokovih možganov, črpa pa tudi iz izkušenj, ki si jih je nabrala pri delu z družinami. Na izredno poljuden način pojasnjuje znanstvena dognanja, pri tem pa ima ves čas pred očmi vsakodnevne tegobe, s katerimi se morajo spopadati starši in otroci. Njen uravnotežen pristop upošteva, kaj si starši zares želijo za svoje otroke – pomaga jim vzgojiti odgovorne, samozavestne posameznike, ki znajo uživati v zadovoljujočih odnosih zdaj in vse življenje.

V knjigi lahko preberete, kako se učinkovito odzivati na izbruhe besa in jok, kako poskrbeti, da se boste ponoči naspali tako vi kot vaš otrok, kako se igrati in kako ustvariti čustveno ravnovesje za vse življenje.

Margot Sunderland: Znanost o vzgoji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja