Z oglasom nad fotošopirane podobe mladostnic na spletu

Vir: YouTube

Sodobna dekleta se soočajo z množico fotošopiranih idolov, le da najstnice danes poleg shiranih modelov, ki so prestali lepotne operacije in jih je močno spremenil make-up, spremljajo še filtri na družabnih omrežjih.

Poleg že prej znanih pripomočkov se tako mladostnice s filtri lahko prikazujejo brez mozoljev, bolj vitke, z ličili, tudi drugo bravo oči, las in kože, poudarjenimi trepalnicami, spremenjeno frizuro, bolj polnimi ustnicami in drugimi spremembami. Pravzaprav se lahko spremenijo, kakor se želijo.  

Posledično pa se spreminjajo tudi podobe najstnikov, posebej pa najstnic, na družabnih omrežjih. Do 13. leta svojo podobo na družabnih omrežjih spreminja 80 odstotkov najstnic, opozarja lepotna znamka Dove, ki želi z nedavno reklamo najstnice spodbuditi, da bi bile, kar so.

Kampanja z naslovom Obrnjen selfi je zgodba, prikazana obratno, ki razkriva, katere digitalne filtre je najstnica v oglasu uporabila za to, da je ustvarila “svoj novi videz”.

Njen popoln selfi je bil tako rezultat aplikacije, s katero se je popolnoma spremenila. Povratna pot se konča s strmenjem dekleta, očitno nezadovoljnega s svojim izgledom, v ogledalo.

“Pritisk socialnih medijev škoduje samozavesti naših deklet,” lahko še preberemo. Opozorilo pospremi še napis, da je več časa na zaslonu med pandemijo stvari še poslabšalo ter svetuje pogovor o selfijih.

Naj bo oglas tudi spodbuda, da se s svojimi otroki,posebej še dekleti, pogovorite o njihovi samopodobi in podobi na družbenih medijih. Ne pozabite jim povedati, da so čudoviti in ne potrebujejo filtrov, ki jih spremenijo do neprepoznavnosti ter okolici predstavijo kot nekoga, ki niso.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja