Veselo veliko noč!

Vir: Shutterstock

“Ne bojte se! Jezusa iščete, Nazarečana, križanega. Vstal je!” (Mr 16,6) “Pred vami pojde v Galilejo, tam ga boste videli.” (Mr 16,7) To sporočilo je za učence pomenilo “iti v nasprotno smer od groba”, podati se na pot v Galilejo, na kraj prvega srečanja in začeti znova.

Kakšno olajšanje, da Jezus ni več mrtev in da ga bodo ponovno videli! Učenci so vstali iz svoje skrušenosti in obupa ter se napotili k veliki skrivnosti, ki jih je čakala. Kajti z Njim je “vedno mogoče začeti znova, saj On zmore obuditi v nas novo življenje nakljub našim neuspehom. Tudi iz razvalin našega srca Bog lahko zgradi umetniško delo in iz uničenih drobcev naše človeškosti novo zgodbo.” (papež Frančišek)

Dragi bralci, želimo vam, da bi v tem velikonočnem času čutili, da Gospod hodi z vami vsak dan, v vseh vaših situacijah in da lahko, iz uničenih drobcev naše človeškosti napiše novo zgodbo.

Naj bo letošnja velika noč res praznik pogleda “stran od groba”, proti Galileji, kjer nas, kot pravi papež, čaka čudenje nad neskončno Gospodovo ljubeznijo, ki začrtuje nove steze preko poti naših porazov.

Ekipa portala Iskreni

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Komentarji

  1. O nesrečni slovenski narod od kdaj se piše Velika noč, tradicionalni slovenski praznik z malo začetnico! Stoletja so naši predniki spoštljivo pisali lastna imena z Veliko začetnico, še posebej spoštjivo verske praznike domačih ognjišč Božič, Binkošti, Vnebohod, Velikonočni ponedeljek, … in po osamosvojitvi pomembne državne praznike Dan državnosti, Vrnitev Primorcev k matičnemu narodu, Dan upora, … . Še vedno si peščica nevernikov in njihovi podkupljeni podrepniki lastijo spreminjanje slovenske tradicije. Do kdaj še? Bližajoče se volitve zahtevajo pravilno odločitev, vsak glas šteje! Lep pozdrav, Marko

  2. Nisem strokovnjak za slovnico in slovenistiko, toda po logiki se pišejo imena vseh praznikov z veliko začetnico, Velika noč, Božič, Binkošti, Dan državnosti….
    Če pišemo osebna imena, imena krajev, imena pokrajin, imena držav z veliko začetnico, zakaj ne bi pisali tudi imena praznikov? Domnevam pa da gre za čisto navadno administrativno (včasih so rekli “strojepisno” napako).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja