Srečni in pomirjeni starši so za otroka največje darilo

Kaučič - 2

Spoznajte Sabino Košmrl Kaučič, profesorico, mamo treh otrok, predavateljico in avtorico knjige Srčni učitelj.

Oglejte si njen izvrsten nastop v oddaji, v kateri je spregovorila o tem, kako pomembno je, da starši znamo poskrbeti zase, da zmoremo umiriti svojo notranjo “nevihto” in otroku podariti kar se da pozornega, prisotnega in čustveno velikodušnega starša. Starša, ki kljub temu, da mu otroci “pritiskajo na gumbe,” ne ponori, ampak je zmožen samokontrole. “Ko znaš posedeti s svojimi močnimi čustvi in zamenjati miselne tokove, se ti zamenja življenje,” je prepričana Košmrl Kaučičeva. Ob tem pa še omeni nekaj izjemno pomembnega, in sicer, da se otroci učijo odzivanja na izzive tako, kakor to opazijo pri nas.

Več o oddaji pa izveste na tej povezavi: Srečni in pomirjeni starši so za otroka največje darilo

Oglejte si tudi video s psihiatrom in psihoterapevtom mag. Miranom Možino: Kako živeti ob čustveno nezrelih starših?

V prihodnjih tednih bodo na voljo še druge video oddaje s Sabino Košmrl Kaučič:

  • Kako opolnomočiti svojega otroka, da bo rad in z veseljem hodil v šolo? Kako pristopiti k težavam, ki jih ima otrok z učitelji (ali učitelji z njim).
  • Kako otroka obvarovati pred medvrstniškim nasiljem in mu pomagati, če ga le-to doleti?

Na portalu Iskreni na tedenski ravni pripravljamo sveže izobraževalne video vsebine s področja osebne rasti, vzgoje, partnerskih in medgeneracijskih odnosov. Vabljeni k spremljanju! >>

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja