Sproščeno v novem festivalskem dnevu

Thumbnail

Nov festivalski dan je v teku. Greje nas prijetno sonce in o včerajšnjem dežju ni več ne duha ne sluha. A tudi tisti družin ni prestrašil in spravil v slabo voljo, pač pa le še pripomogel k vzdušju sproščenosti, povezanosti in vznemirljivosti …

Prebudili smo se v drugi festivalski dan in vzdušje je odlično! Čuti se, da je za nami že nekaj dogodivščin in (uspešno prestanih) preizkusov dobre volje iz prejšnjega dne.

Ko malce sprašujem člane ekipe, kaj so iz včerajšnjega dne najmočneje doživeli, vsi pravijo “pogum družin” in “vzdušje“. V mislih imajo zagnane družine, ki se niso prestrašile dežja in so kljub kapljam z neba pogumno postavljale svoje šotore. Otroci pa se dežju sploh niso dali motiti  samo še ena odlična priložnost za preizkušanje vzdržljivosti škornjev. Še posebej pa je najmlajše navdušil “super pes“, ki je s seboj nosil celo bombone. Filmski večer je bil kot nalašč za tak večer, moški večer pa se je zavlekel v noč, kar daje slutiti, da so si imeli veliko za povedati.

In potem noč v šotoru – dogodivščina za otroke samo po sebi …

Sproščeno v nov dan 

Sobotno dopoldne je čas, ko je malce manj zunanjega dogajanja, a zato toliko več časa, da se družine po napornem tednu malce umirijo, poigrajo, srečajo med sabo, povežejo in podružijo z drugimi. Najpogumnejši se že vozijo z rafti po Krki (primerno tudi za otroke), se preizkušajo na stezi preživetja, iščejo zaklade, najmlajši pa občudujejo zajčke in oslička, ki ga bo prav kmali mogoče tudi zajahati. 

Simpatično je slišati, ko ob podajanju napotkov na info točki ena od družin reče: “Pa saj smo že domači tukaj!” Res vlada občutek, kot da od lanskega leta ni minilo celo leto, veliko je znanih obrazov, zato pa vzdušje tako domače in prijetno.

Kaj se nam obeta to popoldne?

A prihajajo nove in nove družine. In, ne boste verjeli, pravkar se je mimo info točke sprehodila čisto prava lama! To popoldne se nam obetajo zanimivi ženski klepetalni kotički, freerunning nastop Tima Nuča, streljanje z lokom, zvečer pa Gregor Čušin na glavnem odru. Varstvo otrok bodo nudili zavzeti prostovoljci. Z piko na i dneva pa še žonlgerska predstava. Zvečer bo tudi možnost udeležbe pri maši in molitve ob Najsvetejšem.

In še vedno ni prepozno, da se nam pridružite tudi vi! Še več informacij o programu pa najdete na festivalski strani

 

Foto: Benjamin Kušar, Jakob Merljak, Vid Planinc, Štefan Kržišnik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja