Spolnost kot srečanje

Thumbnail

Uvodno predavanje iz ciklusa Spolnost kot podaritev je potekalo pod naslovom Spolnost kot sreča-nje. Zakonska in družinska terapevta Janja in Aleš Gorjanc sta povedala, da je hrepenenje po odnosu eno najglobljih človekovih hrepenenj.

V odnos pa stopamo tako telesno kot čustveno. Sprva nam zadošča telesni stik, kasneje pa je pogovor nujen, saj se v odnosu prebudijo stare rane. Voditelja sta preko dinamičnega predavanja, ki sta ga popestrila z igro vlog, vzbudila izredno zanimanje pri udeležencih. Ti so sodelovali tako s komentarji, vprašanji kot tudi z nasveti, kako bi situacijo lahko boljše rešili.

Preko igrane situacije sta nazorno pokazala, kako lahko spolni odnos odpre stare rane, prebudi čutenja in vzbudi občutke krivde. Čeprav morda čutimo telesno olajšanje, pa nas hkrati doleti čustvena obremenitev. Da lahko v spolnosti doživimo resnično srečanje, se moramo drug drugemu približati besedno, čustveno in telesno, saj pot do sreče vodi preko starih usedlin bolečine, ki jih moramo predelati.

Predavanje je bila čudovita iztočnica za pogovor mladih parov, ki bodo v nadaljnjih predavanjih še razmišljali o spolnosti kot podaritvi.

 

 

© Copyright iskreni.net

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja