Prosim, bodite nam zgled!

Foto: Shutterstock

Ljudje okrog mene stalno menjavajo partnerje, razpadajo velike družine, žene varajo može in obratno. Včasih z več partnerji naenkrat. Da je to čisto “nič takega”, me ves čas prepričujejo. Da je poligamija nekaj naravnega, več ljubic pa mokre sanje vsakega moškega … Zakaj bi se midva ljubila do konca svojih dni, če pa razpadajo od Boga potrjeni zakoni?

Vsi nosite odgovornost …

Vsi, ki ste poročeni, ločeni, ki varate ali pa ne, ki svoje partnerje spoštujete ali pa ne, ljubite ali pa ne … ste zgled vsem, ki smo v svojih odnosih nekje za vami. In ker je danes god sv. Andreja, priprošnjika za dobro poroko, vas prosim za dober zgled. Za mojo generacijo kakršnakoli poroka ni nekaj naravnega, kaj šele cerkvena. Ni nekaj, kar bi storili iz tradicije, ker tako želi stara mama, župnik ali ker tako delajo vsi. Tudi teh, ki se poročijo, ker se je poročiti v cerkvi pač lepo, je vse manj.

Za poroko se odločimo, če vidimo, da se je poročiti vredno, če prepoznamo moč Mi, ki še hodimo skupaj, si ob kaosu odnosov, ki jih vsak dan gledamo, presneto želimo, da bi našli par, ob katerem bi lahko rekli: “Glej, da se. Imava ‘šanse’.”zakramenta in razumemo, da je z njo nekaj drugače. In predvsem, če si želimo na pot zakona do konca svojih dni stopiti z Božjim blagoslovom in pomočjo. In pri odločitvi za to potrebujemo dober zgled vseh vas, poročenih. Vse manj je namreč mladih, ki bi zgled trdnega in ljubečega zakona prejeli doma.

Ne pravim, da bi rada srečevala le zakonce, ki se ob sprehodu po parku zaljubljeno držijo za roke. Močno pričevanje je že videti zakonca, ki se spoštujeta, ki o sozakoncu tako ob njem kot v njegovi odsotnosti lepo govorita, ki si vsaj sem in tja izmenjata kak naklonjen pogled, dotik, objem ali poljub …

… za odnose, ki jih gradijo vaši otroci!

Razumljivo je, da je tudi težko in bi se včasih najraje razšli. A poleg lastnega dela, molitve in priporočanja sv. Andreju potrebujemo zgled, da se da preko tega. Mi, ki še hodimo skupaj, si ob kaosu odnosov, ki jih vsak dan gledamo, presneto želimo, da bi našli par, ob katerem bi lahko rekli: “Glej, da se. Imava ‘šanse’.” Seveda to ne velja le za področje poroke, temveč tudi pri množici drugih vprašanj, dilem in težav, s katerimi se pari, ki smo na tej poti nekje za vami, že soočamo ali se še bomo.

 

Če bi se vsi zakonci zavedali, da s svojimi odnosi močno vplivajo na to, kakšne odnose bodo gradili njihovi otroci in vsi ljudje, s katerimi se srečujejo, potem bi opazili, da je skrb za lasten odnos ali zakon res velik potencial spreminjanja sveta na bolje.

 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja