Poslanica ob mednarodnem dnevu družine

Thumbnail

Družina na razpotju je naslov poslanice Zavoda iskreni.net ob mednarodnem dnevu družine. V Zavodu iskreni.net ob 4. Festivalu družin v Laškem slovenski javnosti sporočamo: družina je na razpotju.

 

Družina je v zadnjem času znova v ospredju zanimanja javnosti. Ob predlogu novega družinskega zakonika se čedalje več ljudi sprašuje, kakšna bo prihodnost družine.

Sodobni čas družini ni naklonjen. Ta se pogosto znajde na razpotjih: Dati prednost karieri ali domu? Zaupati otroka vzgojnim ustanovam ali ga čim bolj vzgajati v krogu družine? Dati prednost novemu avtomobilu ali se odločiti še za enega otroka? 

Na razpotju pa je danes v odnosu do družine tudi slovenska družba. Ali bomo podprli družino v vseh njenih naravnih potencialih? Ali pa bomo odprli vrata vsakršni definiciji družine v prepričanju, da je katerokoli vzgojno in partnersko okolje njej enako? 

V Zavodu iskreni.net smo prepričani, da je družina, katere temelj je na svobodi in zvestobi utemeljena zakonska zveza, najnaravnejše okolje za učenje medčloveških odnosov ter vzgojo celovite in zdrave osebnosti. 

Kar zamudimo v družini, tega ne moremo nadomestiti izven nje s še tako kakovostnimi vzgojnimi ustanovami. Če bo naša družba prezrla potenciale družine, se bo soočila s še globljo socialno in kulturno ter posledično demografsko in ekonomsko krizo.

Zato si moramo danes v naši državi vsi prizadevati, da družini omogočimo čim boljše pogoje za njen razvoj. Družina mora pristati na samem vrhu prioritet. Ni dovolj samo politika drobnih korakov, potrebujemo celovito vizijo prihodnosti družine.

Zavod iskreni.net želi ob letošnjem, 16. mednarodnem dnevu družine in ob 4. Festivalu družin dati še poseben odgovor: predstavljamo prvi celostni družinski center v Sloveniji: Družinski center iskreni.net, upanje za družine. Več na: http://upanje.iskreni.net/.

Vsem družinam želimo ob letošnjem mednarodnem dnevu veliko veselja, upanja in modrosti na razpotjih življenja!

Igor Vovk, direktor Zavoda iskreni.net

Kontakt:
Odnosi z javnostmi Zavoda iskreni.net Janez Cigler Kralj: 031 581 885, [email protected]

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja