Podaljšana pravica do solidarnostnega dodatka za novorojenčke in krepitev programov za družine

Vir: Storyblocks

Enkraten solidarnostni dodatek za novorojenčke do 30. junija 2023

S sprejemom 10. protikoronskega paketa (PKP 10) prejšnji teden, se podaljšuje tudi pravica do enkratnega solidarnostnega dodatka za novorojenčke v višini 500 evrov.

Do tega dodatka je upravičen eden od staršev ali druga oseba ali posvojitelj za vsakega otroka s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji, rojenega do 30. junija 2023.

Programi v podporo družini

Prav tako se po sprejetem zakonu krepijo programi v podporo družini, namenjeni odpravljanju posledic epidemije covida-19.

Zakon za 10 % povečuje sredstva za izvajanje svetovanj in pomoči ranljivim skupinam, obstoječim in novim uporabnikom v centrih za družine, ki se soočajo s težavami, ki so posledica epidemije.

V okviru 10 % dodatnega financiranja od vrednosti programa v podporo družini bo ministrstvo za delo v letu 2022 zagotovilo 1958 dodatnih ur neposrednega dela z uporabniki oziroma ur svetovanja z namenom izboljšanja sposobnosti obvladovanja čustev, gradnje pozitivne samopodobe in učenja reševanja raznovrstnih problemov.

PKP 10 med drugim prinaša tudi enkraten solidarnostni dodatek za upokojence z najnižjimi pokojninami.

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja