Podaljšana pravica do solidarnostnega dodatka za novorojenčke in krepitev programov za družine

Vir: Storyblocks

Enkraten solidarnostni dodatek za novorojenčke do 30. junija 2023

S sprejemom 10. protikoronskega paketa (PKP 10) prejšnji teden, se podaljšuje tudi pravica do enkratnega solidarnostnega dodatka za novorojenčke v višini 500 evrov.

Do tega dodatka je upravičen eden od staršev ali druga oseba ali posvojitelj za vsakega otroka s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji, rojenega do 30. junija 2023.

Programi v podporo družini

Prav tako se po sprejetem zakonu krepijo programi v podporo družini, namenjeni odpravljanju posledic epidemije covida-19.

Zakon za 10 % povečuje sredstva za izvajanje svetovanj in pomoči ranljivim skupinam, obstoječim in novim uporabnikom v centrih za družine, ki se soočajo s težavami, ki so posledica epidemije.

V okviru 10 % dodatnega financiranja od vrednosti programa v podporo družini bo ministrstvo za delo v letu 2022 zagotovilo 1958 dodatnih ur neposrednega dela z uporabniki oziroma ur svetovanja z namenom izboljšanja sposobnosti obvladovanja čustev, gradnje pozitivne samopodobe in učenja reševanja raznovrstnih problemov.

PKP 10 med drugim prinaša tudi enkraten solidarnostni dodatek za upokojence z najnižjimi pokojninami.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja