Otroka nosim, ker tako želim

Thumbnail

Veliko ljudi je še vedno precej zadržanih in zelo kritičnih do staršev, ki nosimo svoje otroke v nosilkah, trakovih … Kot smo zadržani pred vsako novo stvarjo, pa čeprav nošenje otroka ni nič novega. In je nekaj povsem naravnega.

Najprej vsak dvakrat pogleda. Ker, če se otroka vozi v vozičku, je to nekaj normalnega, nekaj, kar se pričakuje. Ko pa otroka nosimo, je to čudno, ker tega nismo vajeni. Velikokrat okolica dojema to kot rešitev za sitnega otroka, ki je posledično zaradi nošnje še razvajen.

Z možem sva bila deležna komentarjev: “A ta se pa noče vozit?”, “A nosit ga moraš, a ga tudi doma moraš nosit?” In nasvetov: »Saj nič ne vidi, naprej ga obrni.«

Je bilo pa tudi kar nekaj odobravanj in pozitivnih besed: »Kako lepo mu mora biti!« in: »Glej, kako je umirjen.«

Ja, res mu je lepo in prav čutim, kako je miren, kako varno se počuti.

Zunaj smo lahko, tudi če je slabo vreme in nam ni potrebno zaradi dežja ostajati v hiši. Najin sin na vsakem sprehodu zelo hitro zaspi, tudi če je spal malo pred odhodom.

Velikokrat je bilo prav smešno, ko sta se z možem vrnila s sprehoda in kar ni vedel, kam naj se da, saj je najin otročiček še kar mirno spal. In tako sta se včasih tudi še pol ure sprehajala okrog hiše, preden se je prebudil.

Z nosilko lahko gremo kamorkoli, ni nam potrebno načrtovati in razmišljati, kje so dostopne poti za voziček, kje ni stopnic, ni nam potrebno delati ovinkov, da pridemo do želene lokacije. Gozdne ceste in poti za nas niso ovira in sprehodi so tako bolj pestri. In ko je kaj zanimivega za opazovat, tudi najin fantek ostane buden malo dlje.

Odločila sva se za mehko nosilko, ker je po najinem mnenju za najinega otroka in naju najboljša izbira. Otroku nudi dobro oporo glavice in vratu, kar je pomembno ne samo pri dojenčkih, ampak tudi ko otrok zaspi. Nudi mu dobro podporo, ki omogoča naravni položaj hrbtenice. In položaj, ko so nogice razširjene in omogočajo zdrav razvoj kolkov.

Nosilka je prijazna tudi do najine hrbtenice, saj se teža otroka enakomerno porazdeli.

Imela sva to srečo, da sva nosilko pred nakupom lahko tudi preizkusila. Tako sva videla, da nam vsem odgovarja.

Da bova otroka nosila, sva vedela, preden se je sploh rodil. To je bila najina odločitev, najina želja.

Bila je zelo dobra odločitev.

 

Foto: slingomama.nl, bumsnbeyond.com

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja