Nastaja celostna podoba festivala družin

Thumbnail

Priprave na Festival družin potekajo že več mesecev. Ta ponedeljek pa je potekalo fotografiranje družine Šinkovec, ki bo postala znana kot družina s plakatov.

Vida, Tomaž, Klara in Emil so si skoraj celo popoldne rezervirali za fotografsko garanje. Za otroke je fotografiranje vedno prijetno, a le če ne traja več kot par minut, za daljše poziranje (kot je bilo v tem primeru) pa morajo imeti otroci železno voljo. Klara in Emil sta jo zagotovo imela.

Fotograf Tamino Petelinšek je imel s seboj ogromno opreme, misleč, da bo potrebno sonce in nebo pričarati z raznimi efekti, dežniki in lučmi, a k sreči nas je pričakalo sonce in posvem modro nebo v času, čeprav so vremenarji napovedovali neprestane plohe. Tako je Tamino potreboval le izkušnje iz dolgoletne prakse, dober fotoaparat, objektiv in fleš – za vse ostalo je poskrbela mati narava. Po slikanju je sledil izbor slike, ki je vedno najtežji, ter njena dokončna obdelava.

Že nekaj minut pozneje je slika priletela na računalnik k Andreji, ki je postavila celostno podobo 2. Festivala družin. Sama pravi, naj o njej govori njeno delo … pa naj spregovori prvi oglas:

Ožja organizacijska ekipa festivala, v kateri so Štefan Kržišnik, Igor Vovk, Mica Škoberne in Borut Stajnko pod taktirko vodje projekta Klemena Mozetiča že od lanskega leta opravlja številne naloge, katerih sadovi bodo vidni šele na dan festivala. Vseskozi pa tesno sodelujemo s kolegi iz marketinga KD Življenja pod vodstvom mag. Boštjana Jenka, s katerimi smo postali nepremagljiv tim.

V nedeljo, 18. maja 2008, nas tako pred Postojnsko jamo čaka nepozaben družinsko-družabni dogodek!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.