Moški so poklicani, da naučijo otroke živeti tako, da bodo ti prišli v nebesa

Foto: arhiv sogovornikov in Unsplash

Možje se pogosto ne znajo upreti skušnjavi, da bi zasluge za uspešno opravljeno delo pripisali le sebi. Takrat zamudijo priložnost, da bi po zgledu sv. Jožefa pričevali s tišino in ne z glasnim oznanjanjem naših del in zaslug. Znajo biti tudi precej leni. Lažje jim je 12 ur delati v službi, kot se eno uro doma pogovarjati s svojo ženo ali reševati probleme otrok, smo slišali v tokratnem Najbolj iskrenem podkastu.

To, da je v sodobnem svetu težko biti »pravi« moški je (pre)pogosto le priročen izgovor. Dejstvo je, da pravi moški nihče ne postane čez noč, ampak se v tem svojem poslanstvu gradi in utrjuje. Pozabljamo, da je prava moška duhovnost tista, o kateri ni potrebno veliko govoriti, obenem mož s to duhovnostjo vodi ženo in otroke k željenemu cilju, h Kristusu.

Tudi sv. Jožef je bil vodnik, kljub temu, da ni veliko govoril, je kazal pravo pot s svojimi dejanji. In danes ni zgled samo možem in očetom, ampak tudi duhovnikom. Kaže jim pot, kako najti pravo ravnotežje med »zidaki in duhovnostjo«.

Obenem pa sv. Jožef pomaga tudi pri nepremičninskih težavah. On je prvi reševal bivanjski problem svete družine, sedaj pa lahko pomaga tudi nam.

V osemnajsti oddaji našega podkasta smo z duhovnikom Simonom Potnikom ter s krščanskima očetoma Tomažem Kurmanškom in Jernejem Dulerjem spregovorili o sv. Jožefu in moški duhovnosti.

Vabljeni k poslušanju …

»Ne ustvarjamo mnenj, ampak skušamo spremeniti kakšno srce!«

Najbolj iskrenemu podkastu lahko prisluhnete na različne načine. Vse objavljene oddaje bodo na voljo na spletni strani Iskreni.net (zavihek podkasti). Obenem so vse oddaje na voljo v različnih »knjižnicah« s podkasti in sicer na spletni platformi Soundcloud, v aplikaciji iTunes in Google podcast.

Na vseh navedenih povezavah se lahko na naš novi podkast naročite, kar pomeni, da vam bodo nove oddaje avtomatsko na voljo takoj, ko bodo objavljene.

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja