Moj porodni načrt

Thumbnail

Da bi si kot bodoča mamica zagotovili zdrav in srečen porod, ne potrebujete kopice zdravil in operativnih posegov. Dejanje, s katerim boste podarili življenje, je nekaj zelo naravnega.

Priročnik razkriva možnosti in tveganja, ki jih morate poznati, da bi se informirano odločili o pomoči, za katero menite, da jo med porodom potrebujete. Spodbuditi želi sodelovanje med vami in strokovnjaki, ki med nosečnostjo in porodom skrbijo za vas.

Knjiga je ključni vir informacij:
– o tem, kako se babice in zdravniki razlikujejo po izobrazbi in razumevanju poroda,
– o tem, kaj lahko pričakujete, če rodite v bolnišnici, v porodnem centru ali doma,
– o tem, kako izbrati zagovornika, ki bo zagotovil, da bo strokovnjak ob vašem porodu spoštoval vaše želje,
– o naravnih porodnih dobah,
– o različnih medicinskih ali kirurških posegih in morebitnih zapletih ter koristih vsakega izmed njih,
– o naravnih zamenjavah za zdravila, tehnologijo in kirurške posege,
– o najvarnejših porodnih praksah.

Marsden Wagner je ob slovenskem prevodu med drugim zapisal: Govoril sem s porodničarji v Sloveniji in večina ni pripravljena zares spremeniti sistema, ob tem pa branijo način svojega delovanja, čeprav znanstveni izsledki dokazujejo, da se motijo. Poroda nočejo vrniti ženskam in njihovim družinam. Zdravniki hočejo obdržati neomajno avtoriteto nad tem, kar se bo pri porodu dogajalo. Zato so ženske in družine v Sloveniji tiste, ki bodo morale zahtevati nadzor nad svojim reproduktivnim življenjem, vključno z rojevanjem. S povečevanjem avtonomije babic in s hkratnim povečevanjem avtonomije žensk, ki ju je mogoče doseči z združevanjem moči prosvetljenih babic, žensk, naprednih zdravnikov, strokovnjakov za javno zdravje in ob podpori politikov in novinarjev, bo mogoče doseči resnično humano obporodno skrb. Tako se bo tudi v Sloveniji odgovornost za to, kar se dogaja med porodom, korak za korakom vrnila k vam, ženskam, ki pričakujete otroka, in k vašim družinam.

Marsden Wagner: Moj porodni načrt

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja