Kramljanje s karikaturistom Borisom Oblakom – od družine do Festivala družin (video)

Thumbnail

Letos bo z nami na Festivalu družin tudi čedalje bolj znani karikaturist Boris Oblak. V soboto ob 15.00 bo vodil delavnico “Nariši svojo karikaturo!”

Borisa, ki je v Poljanski dolini, kjer bo potekal Festival družin, domačin, je obiskala naša sodelavka Polonca Sokol in pripravila nekaj zanimivih posnetkov.

*****     *****     *****

Obiskala sem Borisa Oblaka. Enkratnega moža, trikratnega očeta. Umetnika, ki se raje imenuje podjetnik. Ustvarjalca karikatur, ilustracij in nasmejanih obrazov. In festivalskega zemljevida. Borisa, ki je moj prijatelj, zato sva o njegovem delu poklepetala tudi precej osebno … s telefonskim objektivom v roki.

Z vami delim nekaj posnetkov. Njegove misli in hkratno ustvarjanje. Občudovala sem ga, da kot moški uspe risati in odgovarjati hkrati! A je vendarle na koncu priznal, da je to kar zahtevno. Ne risati in tudi ne klepetati. Pač pa početi oboje hkrati. 🙂

V prvem delu pogovora sva pokramljala o njegovem delu in o tem, kako je služiti kruh kot karikaturist. Boris pa nam je pokazal tudi nekaj karikatur znanih osebnosti. Prepoznate vse? 🙂

Želite videti nekaj “čisto frišnega”, nekaj kar naastaja za potrebe hitro prihajačega Festivala družin? V posnetku Boris spregovori tudi o svoji družini, svojem otroštvu, mali trobentici, ki je “zmotila” prejšnji video, videli pa boste lahko tudi, kako ga vidi hčerka Kaja. Vas zanima, v čem sta z ženo podpovprečna? Pokukajte v drugi del najinega kramljanja!

V tretjem delu pa sva z Borisom spregovorila še o Festivalu družin, njegovi zanimivi delavnici, ki nas čaka, in pogumu, ki ga moraš imeti, da se usedeš na stol in se daš … kari … karikat … narisat’. 🙂 In za zaključek tega prijetnega pogovora mi je Boris še zagotovil, da me bo enkrat ujel nepripravljeno … Nepripravljeno na kaj? Prisluhnite!

Oglejte si Borisovo spletno stran Karikature Boris in njegov spletni profil na Facebooku. In če ste si tudi vi zaželeli njegovo hudomušno karikaturo ali pa ste dobili idejo, komu bi jo poklonili za rojstni dan, ne oklevajete in mu pišite!

 

»Že imate vstopnico za Festival družin?«

Če še ne, pohitite: cene v predprodaji veljajo samo še do srede, 31. maja!

 

Preverite tudi ostalo bogato ponudbo na www.festival-druzin.si.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja