Koncert Glas življenja 2016: večer poln smeha, ganjenosti in odlične glasbe

Thumbnail

V četrtek, 19. maja, je v Antonovem domu na Viču potekal koncert Glas življenja, ki ga je že tretje leto zapored pripravil Zavod ŽIV!M. Vse navzoče je napolnil z dobro voljo in veseljem do življenja. Preberite si kratko poročilo in oglejte fotografije!

Koncert je povezovala Marjana Debevec in k uvodnemu pozdravu povabila direktorico zavoda ŽIV!M, Katarino Nzobandora.


Katarina Nzobandora in Marjana Debevec

Prva nastopajoča je bila skupina Skromni Band, ki je s svojo glasno in popularno glasbo takoj dvignila tempo v dvorani. Predstavila je svoje avtorske pesmi in med drugim navdušila z Razbojnikovim bluesom.


Skromni band

Sledila je predstavitev programa PreŽIV!M, s katerim v zavodu pomagamo družinam, ki so se kljub različnim (predvsem pa finančnim) stiskam odločile, da bodo sprejele novo življenje. Katarina Nzobandora je povedala, da se je ideja za uresničitev tega programa rojevala postopoma, ko se je k zavodu ŽIV!M začelo obračati vedno več staršev, ki so potrebovali različne oblike pomoči: od darovanih oblek, pohištva in pripomočkov za otroka, denarja za plačevanje računov do prijateljske bližine in pogovorov.

Sčasoma je program dobil svojo obliko in prevzela ga je Tina Čerin, ki je na koncertu tudi sama opisala svoje izkušnje srečevanja z družinami v stiski, ki so v družbi pogosto prezrte in napačno razumljene. V želji, ki jo te preizkušane družine imajo, da bi se osamosvojile (kar je tudi končni namen programa PreŽIV!M), je bilo zato na koncertu prvič mogoče kupiti izdelke posameznikov iz družin, vključenih v program PreŽIV!M.


Tina Čerin

Koncert se je nadaljeval z glasbeno poslastico dvojca DoubleTej, »prijatelja že izpred rojstva«, kot sama sebe imenujeta, ki sta s svojimi originalnimi priredbami tujih in domačih pesmi pa tudi sproščenostjo na odru požela veliko navdušenje med poslušalci. Veselo vzdušje se je stopnjevalo z energično glasbeno zasedbo Projekt ZMED, ki je s svojimi razgibanimi avtorskimi pesmimi najmlajše poslušalce zvabila k plesu, odrasle pa k ploskanju in popevanjem ob veselih ritmih.


Projekt ZMED

Prav poseben pečat je koncertu dalo tudi iskreno, pretresljivo in hkrati prisrčno pričevanje zakoncev Lajevec o njunem doživljanju daru življenja, kot sta opisala svojo izkušnjo prezgodnjega poroda predzadnjega od njunih šestih otrok, in preizkušenj, ki so mu sledile.


Zakonca Lajevec

Nato je nastopila pevska zasedba Radia Ognjišče, ki pa je izbrala takšne pesmi, da smo prav vsi v dvorani lahko peli skupaj z njihovimi izkušenimi radijskimi glasovi. Na koncu so vsi nastopajoči izvedli še skupen nastop in s pesmijo Pričeval ljubezen bom sklenili koncert.


Ekipa Zavoda ŽIV!M

Hvala izvrstnim nastopajočim gostom in hvala velikodušnim obiskovalcem, ki ste družinam v stiski s svojimi prostovoljnimi prispevki spet narisali nasmeh na usta. Naslednje leto nasvidenje!

Foto: Janez Kotar

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja