Knjiga Dvorjenje po poroki

Thumbnail

Knjiga prinaša obilico praktičnih nasvetov, kako v zvezi ohranjati romantično vzdušje ne glede na to, ali ste poročeni dve leti, petdeset let ali nekaj vmes.

Glede na to, da prebiram veliko knjig, sem imel na trenutke občutek, da bi avtor lahko isto povedal s tretjino manj strani. Po drugi strani pa je prav ta preprost slog pisanja bližji širšemu krogu ljudi in konec koncev povsem praktičen. Mirno lahko zapišem, da me je knjiga pozitivno presenetila, saj na zelo slikovit način spregovori o vseh pomembnih delih v zakonu. Večkrat sem se nasmehnil, ker sem se z vsem strinjal, priznam pa, da večine nasvetov nisem izvajal. Koraki so večinoma zelo enostavni, njihov učinek pa izjemen. Pomislimo samo, kako malo energije nam vzame iskrena pohvala žene/moža!

Dejansko je za dober zakon potrebno ohranjati zelo preproste prijeme, ki so nam bili v času iskanja partnerja povsem samoumevni. Od tod tudi naslov knjige.

Tistim, ki se sprašujejo, ali sploh lahko ponovno zanetijo ogenj v svojem zakonu, avtor Ziglar odgovarja: “Seveda lahko!” Dvorjenje po poroki je vodič, ki odgovarja na vaš kako-do-zadovoljnega-zakona-za-vedno in v katerem boste našli prepričljive osebne izpovedi, nasvete strokovnjakov, zabavne anekdote iz avtorjevega lastnega življenja in:
* šest korakov, kako začeti znova – ne glede na to, kako dolgo ste že poročeni,
* poti do boljšega sporazumevanja,
* načine zadovoljive in vznemirljivejše spolnosti,
* pravila poštenega prepira,
* iskreno razpravo o pomenu zaupanja in
* zakaj je pomembno izmikanje aferam in ločitvam.

Kot pri vsaki praktični knjigi, je tudi pri Dvorjenju po poroki pomembno predvsem to, da je ne zgolj preberemo, ampak jo nekaj časa redno listamo, si izpišemo korake – sklepe, ki jih bomo izvajali. Redno tudi preverjamo, kako nam jih uspe dejansko izvajati.

Če boste branje in izvajanje vzeli resno, se vam zagotovo obeta še trdnejši in srečnejši zakon!

Igor

© Copyright iskreni.net