Kljub dežju 6.000 obiskovalcev Festivala

Thumbnail

Družina ima prihodnost, je odgovor letošnjega Festivala, ki se ga je udeležilo okrog 6.000 ljudi. Festival družin je prva “družinska” prireditev, saj poteka že od leta 2007.

 

Kljub dežju se je 4. Festivala družin, ki se je 15. in 16. maja 2010 odvijal v Laškem, udeležilo med 5.000 in 6.000 ljudi. Organizatorji Zavod iskreni.net v sodelovanju s KD Življenje d.d., ringaraja.net in Thermano Laško d.d. zadovoljni sporočajo: »Družina ima prihodnost!«

Direktor Zavoda iskreni.net Igor Vovkje izjavil, da tako številčna udeležba ob nenaklonjenem vremenu “jasno sporoča, da Festival odgovarja na potrebe družin ter da je takšna prireditev nedvomno potrebna in zaželena. Bistveno je, da družinam na istem mestu ponudimo možnosti za izobraževanje, ustvarjanje, druženje in zabavo.”

Otroci in starši so navdušeno obiskovali dogodivščino s Fifi in cvetličniki na ekokmetiji. Ves čas Festivala so se otroci zavzeto igrali v igralnih kotičkih in delavnicah ter pozorno spremljali lutkovne predstave in nastope čarodejev, animatorjev in glasbenih skupin.

 

 

Osrednjo okroglo mizo z naslovom Družina na razpotju je letos vodil Boštjan Romih, ki se je o izzivih pred družino pogovarjal z Vlasto Nussdorfer, Nušo Derenda, Ingrid Kuk in p. dr. Christianom Gostečnikom. Glavno sporočilo okrogle mize je bilo kratko in optimistično: »Družina ima prihodnost!«  

Velike pozornosti javnosti in zanimanja obiskovalcev je bila deležna predstavitev edinstvenega projekta Zavoda iskreni.net, Družinskega centra iskreni.net. Več o njem najdete na http://upanje.iskreni.net.

 

Oglejte si prispevek na RTV Slovenija, ki je bil objavljen v večernih poročilih.

 

 
 
 
 

 

 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Komentarji

 1. Objavite vse fotografije prosim…super ste. vsa pohvala organizatorjem.
  Upam, da se drugo leto vidimo spet.

  1. re: radeče

   [quote=mojca]resnično lepo smo se imeli kljub dežju. Objavite slike, ker jih je gotovo veliko hvala[/quote]

 2. Pozdravljeni,

  sama sem do letošnjega festivala zelo kritična, kot par brez otrok sva se poleg okrogle mize želela udeležiti še enega predavanja, ki je odpadel in v napovednikih ne po maši, ne po okrogli mizi ni bilo niti z besedo omenjeno, da predavanja na bo. Se mi zdi, da če so oznanila, obvestila po posameznih izobraževanjih, da bi lahko tudi te zadeve povedali, da nekaj odpade,…. Med katoliškimi družinami sva se počutila izobčenca, saj nisva družina v polnempomenu besedede, festival pa je namenjen zgolj in le tem.
  [b]Verjameva, da je bil vsem družinam z otroki festival super, ker je res namenjen bolj otrokom in delavnicam za njih in vsemu podobnemu kar je povezano z otroki.[/b]
  Kar se tiče same izvedbe, prostora,… pa nama je bil prostor, razporeditev, predavalnic,… veliko bolj všeč v Postojni, tukaj je bil prireditven prostor zelo razpotegnjen (razbit na dva dela).
  Izredno moteče je bilo tudi, da so med mašo točili na eni starani ob šanku kavo, na drugi strani pa so pakirali reklame v vrečke, mislim, da bi tekom maše moralo biti poskrbljeno, da se takšne stvari ne bi počele.
  Se opravičujem, če sem preveč kritična, vendar menim, da je prav, da napišem tudi svoje mnenje….

 3. Fotografije bomo objavili v prihodnjih dveh dneh.

  Poskušajte razumeti, da je po festivalu za organizatorje res veliko dela.

 4. Bravo za organizatorje,res so se potrudili, družina tu dobi vse kar potrebuje: mašo v hrupnem šotoru z dišavami iz kuhinje, da se otroci malo zamotijo, malo okraskov za na butaro, nekaj reklam za nujno potrebno kozmetiko, revijo kosmopolitan sem že res dolgo hotela prebrati in potem še nagrada za pomoč pri nošenju miz in klopi, cenik pregrešno drage hrane in pijače.
  Res hvala, super smo se imeli in poceni okrepčakali takoj za tem v prvi malo boljši topli in udobni gostilni…

 5. http://www.iskreni.net

  V življenju je treba včasih kakšno stvar potrpeti. Sploh pa v družini, zato ni bilo naključje, da se nam je vsem izziv biti potrpežljiv zgodil prave na festivalu družin.

  Ga. Anonimnež 2, najbrž ste zamudili uvod v mašo, kjer smo organizatorji prijazno pojasnili, da nas je v šotor pregnal dež (zelo očitno je – vsaj v Laškem – padal dva dni). Smo pač morali malo potrpeti in se stisniti v šotor udeleženci, sponzorji in gostinci. Najbrž bi bilo veliko več nejevoljnih, če bi morali med mašo stati na travniku v nalivu, šotor pa bi sameval …

  Od socializma nam je Slovencem poleg nostalgije ostala še ena hiba: nekak občutek, da stvar, ki jo dobiš zastonj, tudi sicer nič ne stane. (Tako država kot Cerkev imata kar velik delež odgovornosti pri tej vzgoji.) Program festivala družin je bil tokrat zastonj – in hvaležni smo mnogim sponzorjem, ki so ga plačali. Upam, da s tem, ko smo jim organizatorji omogočili tudi opaznost pri vas, nismo kršili vaših temeljnih pravic.

  Vesel sem, da ste kljub vsemu imeli lepo in kulinarično gledano poceni nedeljo. Želim vam še čim več takih.

 6. http://www.iskreni.net

  Ga. Anonimnež 1, prav nič ni narobe, če napišete kakšno kritično besedo. Nihče ni popoln in tudi festival družin ni in nima skušnjave biti.

  Tudi nam je bilo žal, da je moralo odpasti predavanje Sare in Draga Jerebic in vesel sem, da sta odpoved sprejela z razumevanjem.

  To je bila edina možnost, da tudi otrokom omogočimo v res hudem dežju vsaj nekaj veselja ob delavnicah, ki so jih pripravili prizadevani animatorji.

  Morda bi pokomentiral vaše občutje, da ste se \”med katoliškimi družinami počutili izobčeni, saj niste prava družina\”. Niste sicer napisali, zakaj (ali ker niste katoličanka ali ker niste poročeni ali ker nimate otrok …). V vsakem primeru vam lahko zapišem, da je festival namenjen vsem družinam in osebno sem se letos na festivalu družin srečal s takimi in drugačnimi, ki jih vi gotovo ne bi spravili pod pojem \”katoliška družina\”.

  Za pojasnilo še: čeprav je v programu sveta maša, festival družin ni katoliška ali cerkvena prireditev. Organizira jo neprofitni Zavodi iskreni.net, ki je ustanova civilne družbe in ne morebiti verska skupnost. Ravno v tem je eno bogastev festivala družin, da se ob vrednoti družine lahko srečajo ljudje različnih pogledov in prepričanj. S tem damo morda svoj kamenček v mozaik preseganja “izobčenosti”, za katero tako zelo še vedno boleha slovenska družba.

 7. Pohvalila bi odličen festival, raznolik program … Moramo pa vsi razumeti in vzeti v zakup, da je vreme precej okrnilo program. Si predstavljate kako bi bilo prijetno na sončku kampirati z družinami na prelepem parku, se udeležiti delavnic na travniku… Tako pa se je vse preselilo in natrpalo v šotor. Ampak tako je, na vreme organizatorji ne morejo vplivati in mislim, da so se dobro znašli in vseeno speljali po najboljših močeh.
  Sama sem bila zadovoljna, kljub temu, da še nimava otrok. Tudi sponzorji mi niso bili moteči, nekateri zame zanimivi (plenice, igrače, hramba celic…).
  Kar me je motilo pa je preglasno dogajanje na odru, mislim da taka jakost ni bila potrebna glede na manjše prizorišče. Zame je bilo malo preveč noro.
  :cheer:

 8. Pardon se opravičujem za malo ciničen opis našega obiska festivala družin, nisem pričakovala tako burnega odziva organizatorjev. Proti vremenu pa res nimam nič, samo čevapčiči so bili malo predragi in sponzorji vsiljivi drugače pa bravo, bravo, bravo…

 9. Najbrž bi se preštevilnim sponzorjem lahko ognili, če bi bila vstopnina, kar bi pa spet nekatere razjezilo.

  Zelo v redu je, da se oglasijo tudi tisti, ki se niso z vsem strinjali in ne padajo le pohvale. Ampak… glede na to, da je Festival družin dogodek, ki ga organizira neprofiten zavod, predlagam, da vsi tisti, ki niso bili zadovoljni, donirajo in finančno podprejo festival. Tako se bodo lahko organizatorji ognili preštevilnim maskotam, transparentom, stojničarjem, bonbonom…

  😉

 10. Šele sedaj vidim, da ste mi moderatorji izbrisali moj včerajšnji komentar, ko sem odgovarjal dvema anonimkama.

  Pisal sem na zelo kulturen način, da ljudem, za katere se trudiš brezplčano ne znajo ceniti ter, da mi je bilo veliko bolj všeč lansko leto, ko smo lepo plačali vstopnino. Morda je bil preoster le uvod, ko sem ju označil za govedo. Ampak ta izraz mi je močno sekal ob branju.

 11. Midve z malo sva na Festivalu zelo uživali…

  Pohvalila bi tudi Slovenske železnice, ki so marsikateri družini omogočile popust (na vlaku, s katerim sva se midve pripeljali, je bilo kar veliko družin) in pa strojevodjo vlaka, ki je otroke povabil na ogled strojevodske kabine – svojevrstno doživetje za male! Žal ni bilo primernega vlaka iz Ljubljane, da bi nama uspelo priti še na mašo, ampak vsega pač ne moreš imeti 😉

  Mali so bile najbolj všeč maskote sponzorjev (predvsem Kiki bonbončki 🙂 ); in dogodivščina s Fifi, meni pa je dan dal predvsem možnost, da se malo odklopim in da preživim cel dan z otrokom brez ostalih skrbi. Žal nisva uspeli ne na okroglo mizo ne na katero od predavanj, ker sva bili “zaposleni” s predstavami za otroke.

  Dež je bil na začetku rahlo nadeležen, ampak se mi zdi, da samo za nas odrasle 🙂 Otroci so z največjim veseljem skakali po veliiiiiiikanskih lužah in nastavljali svoje obrazke dežnim kapljam. Ko se sprostiš in si rečeš, da tako pač je in poskusiš še ti, je prav zabavno.

  Tako da: najin dan je bil vsekakor veliko bolj zanimiv kot doma pred TVjem (ki ga sicer nimamo 😉 ).

 12. Lepo smo se imeli

  Na festivalu smo bili letos prvič, doslej je imel mož vsakokrat prav na festivalsko nedeljo službo in tudi letos bi bilo tako, vendar smo se odločili in šli. Ni nam bilo žal. Ja, padal je dež in maša je bila v šotoru, kjer so sponzorji (sama sem videla samo hrvaško turistično organizacijo!) polnili reklamni material v vrečke, sicer pa je bila maša vseeno lepa in doživeta. Naš triletnik je skoraj plesal med pesmicami, dojenčka je bilo treba med pridigo previti in nato tudi podojiti, kar se je dalo tudi kar tam. Zdi se mi celo, da so zaradi dežja prišli v veliki meri res tisti, ki so si to zares želeli in je bilo zato tudi vse bolj zanimivo.
  Žal nam je bilo, da nismo mogli priti z vlakom, saj nam ne bi uspelo priti do maše.
  Pohvalila bi igralnico in tudi vse prostovoljce, ki so se trudili, da nam je bilo lepo in bilo nam je lepo! Letos tudi zato, ker je mož po rojstvu drugega otroka zbolel za precej hudo obliko depresije in se sedaj zdravi – verjemite, da smo se vrednosti in pomena skupnosti družine še bolj zavedali, prej je bila zelo (in preveč)
  samoumevna.
  Srečno!

 13. :angry: Čestitke organizatorjem, škoda res, da ga je vreme tako zagodlo. zato imam predlog da bi se prihodnja leta odvijao hladni dnevi 1 mimo.
  Z možem sva se tudi udeležila okrogle mize in sva bila zelo zadovoljna,.
  Čuki pa so tako in tako najboljši, skoda,da so jim takšno ograjo postavili, saj je vendar prireditev za otroke in družino.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja