Kako si duhovno obogatiti adventni čas – dogodki za mlade, odrasle in družine

Vir: Facebook

Na adventnem venčku smo že prižgali dve svečki, toda še vedno imamo dovolj časa, da se pripravimo na rojstvo “resnične Luči, ki razsvetljuje vsakega človeka” (Jn 1, 9). Da bi ta velik praznik lahko še globlje doživeli, smo za vas zbrali nekaj dogodkov (duhovnih vaj, obnov, odmikov, romanj, večerov itd.), ki jih različni redovi in skupnosti organizirajo v tem adventnem, božičnem in novoletnem času. Dogodki so namenjeni mladim samskim in v paru, poročenim, posameznikom in družinam. Verjamemo, da bo prav vsak našel nekaj zase!

Za osnovnošolce

Salezijanci vabijo na duhovne vaje za ministrante (za fante od 4. razreda naprej), ki bodo potekale od 16. do 18. decembra 2022 v Majcnovem domu v Želimljah. Duhovne vaje bo vodil Gašper Otrin. Vabljeni!

Za dijake, srednješolce in študente

Šolske sestre sv. Frančiška Kristusa Kralja vabijo na adventno duhovno obnovo – iščem Boga, ki bo v Repnjah v Domu matere Margarete od 9. do 11. decembra 2022. To bo čas za molitev, pesem, branje Svetega pisma in prijateljsko druženje. Z vami bosta s. Ema Alič in s. Zala Vrabec.

Salezijanci vabijo na adventi vikend z Bogom, ki bo potekal od 9. do 11. decembra 2022. Gre za duhovno obnovo, s katero želijo mlade pripraviti na božič, predvsem pa poglobiti odnos z Bogom. Duhovna obnova bo potekala pri sestrah na Bledu v Marijinem domu. Vodili jo bosta Klemen Balažič, sdb in s. Majda Merzel, fma.

Uršulinke pri sv. Duhu v Škofji Loki vabijo na adventne duhovne vaje, kjer bodo ob svetopisemskih odlomkih in svetih podobah vstopali v globino Besede in življenja. Prepletali se bodo nagovori, razmišljanja, molitev, tišina in pogovor. Duhovne vaje bodo vodile v globlje doživljanje adventnega časa in božične skrivnosti. Potekale bodo na Bledu od 16. do 18. decembra 2022. Vodili jih bosta s. Irena Mohorič in s. Marija Imperl.

Rafaelova družba mlade vabi na zimske višarske dneve mladih, ki bodo potekali od srede 28. do 30. decembra 2022 v Ehrlichovem domu. Dnevi bodo namenjeni druženju, zabavi na snegu, smučanju in pohodom, zvečer pa bodo prisluhnili zanimivim gostom, ki bodo predstavili različne teme s področja zamejstva in izseljenstva.

Romanja za mlade

Škofijski odbor za mlade Maribor vabi na adventno romanje v Varaždin na Hrvaško, ki bo potekalo v soboto 17. decembra 2022. Romanje bo pestro, prepleteno z molitvijo, ogledom mesta in druženjem.

Katoliška mladina vabi na Evropsko srečanje mladih (ESM), ki bo letos od 28. decembra 2022 do 1. januarja 2023 potekalo v mestu Rostock na severu Nemčije. Mladi iz vse Evrope so povabljeni, da se pridružijo in doživijo edinstveno izkušnjo zaupanja, gostoljubja in vere. Romanje je namenjeno vsem mladim od 18. do 35. leta.

Za mlade na poti iskanja in poročene

Bratstvo Evangelii gaudium vabi vse mlade, ki so še na poti iskanja, ter vse, ki so že v paru ali pred kratkim poročeni, na vikend Tobija in Sara, ki bo od 16. do 18. decembra 2022 v Hiši Kruha pri Svetem Duhu. Skupaj bodo spoznavali svetopisemsko zgodbo tega para, ki nam razkriva pomembne korake za trden zakon.

Za zakonce

Andrej Benda prioravlja duhovne vaje za zakonce, ki bodo potekale od 9. do 11. decembra 2022 v Celju pri Sv. Jožefu. Več informacij najdete na tej povezavi.

Za vse

Katoliška mladina in skupina Svetnik vabita na Večer Plus+, ki bo potekal v torek, 13. decembra 2022, ob 19.00 v Antonovem domu na Viču. Večer bo bogat s slavljenjem, molitvijo v tišini, možnost bo tudi za sv. spoved. Priložnost za vsakega, da se umiri, okrepi, prejme upanje, najde svoje mesto v svetu.

Za odrasle – preko Zooma

P. Viljem Lovše s sodelavci vodi spletni misijon Vem za pot, ki je v teku že od 24. novembra in bo trajal do 22. decembra 2022. Prijave na: www.duhovniodmiki.com.

Ignacijev dom duhovnosti pri sv. Jožefu v Ljubljani vabi na sredine duhovne večere ob Dostojevskem. Srečanja potekajo preko Zooma in sicer vsako prvo in tretjo sredo v mesecu ob 20. uri. Vodi jih p. Janez Poljanšek DJ. Udeleženci ob vsakem srečanju prebirajo en odlomek iz del Dostojevskega, o njem premišljujejo in se pogovarjajo. Predhodne prijave niso potrebne. Naslednje srečanje je že 7. decembra ob 20:00.

Za odrasle – v živo

Ignacijev dom duhovnosti vabi na adventno duhovno obnovo z naslovom Vse stvarstvo trpi porodne bolečine (Rm 8,22), ki jo bo od 9. do 11. decembra 2022 vodil p. Janez Poljanšek DJ.

Dom duhovnosti Kančevci vabi na pripravo na božič Pot modrih ali pot lepote, ki bo potekala od 9. do 11. decembra 2022. Ob katehezah, osebni in občestveni molitvi ter pogovorih bodo prisluhnili evangeljskemu odlomku, ki govori o iskanju, potovanju, starodavnih prerokbah in srečanju s Herodom ter odkritju Odrešenika. Pri novih spoznanjih bodo udeležencem pomagale kateheze don Fabija Rosinija. Odmik bo potekal v duhu frančiškovskih vrednot: Sveto Pismo, kontemplativna molitev, tihota, bratstvo, preprostost … Pripravo na božič vodita br. Jakob Kunšič in s. Martina Štemberger.

Ignacijev dom duhovnosti pri sv. Jožefu v Ljubljani od 16. do 21. decembra 2022 vabi na Povsem individualno vodene ignacijanske duhovne vaje v tišini, ki jih bodo vodili p. Mio Kekić DJ, p. Janez Poljanšek DJ in p. Milan Bizant DJ.

Ignacijev dom duhovnosti pri sv. Jožefu v Ljubljani 17. decembra 2022 pripravlja enodnevni duhovni dogodek En dan za dušo. Program je sestavljen iz duhovnih nagovorov, osebne in skupne molitve ter svete maše. Priložnost bo tudi za pogovor z duhovnim spremljevalcem ali spoved. Poskrbljeno bo tudi za prigrizke in kosilo. Program vodi p. Tomaž Podobnik DJ.

Ignacijev dom duhovnosti pri sv. Jožefu v Ljubljani prav tako vabi na štiridnevne ignacijanske duhovne vaje v tišini, ki bodo potekale od 26. decembra do 30. decembra 2022. Tema duhovnih vaj bo: Troedini Bog je z menoj in v meni. Kje sem pa jaz? Vodila jih bosta p. Ivan Platovnjak in s. Irena Grandošek.

Za može

Katoliški dom prosvete Sodalitas v Tinjah od 16. decembra do 18. decembra 2022 vabi na odmik in duhovno poglobitev za vse može in očete budnega duha. Vikend bo potekal pod geslom: Kdo sem in kaj morem biti? Spremljevalec odmika bo rektor Jože Kopeinig, soprireditelj pa KA referat za može. Za udeležence iz Slovenije velja 20 % popust.

Za družine in druge

Dom duhovnosti Kančevci vabi na duhovno obnovo s silvestrovanjem, ki bo potekala od četrtka, 29. decembra 2022 do 1. januarja 2023. Najprej bo duhovna obnova, v kateri se bodo udeleženci dotaknili kakšne od družinskih tem, nato pa bo silvestrovanje – praznovanje, ki ga pripravijo vsi skupaj. Po večerji in družabnem programu bo sveta maša, po njej se bo praznovanje nadaljevalo. Potrebna je hitra prijava, saj se število mest hitro polni. Silvestrovanje vodijo br. Primož Kovač, s. Petra Mohorko in br. Stane Bešter s sodelavci, ki bo vodil program za otroke.

Ignacijev dom duhovnosti pri sv. Jožefu v Ljubljani od 30. decembra 2022 do 1. januarja 2023 prireja “Silvestrovanje nekoliko drugače“. Silvestrovanje je namenjeno vsem, ki se želijo v odmiku zbranosti ozreti na minulo leto in v Božji luči razločiti katere so njihove prioritete v novem letu. V prijateljskem ozračju si bodo podelili izkušnjo preteklega leta in upe za prihodnje leto. Program vodita p. Mio Kekič DJ in p. Janez Poljanšek DJ.

Družina Kristusa Odrešenika pripravlja novoletni program “Za vse, ki želite silvestrovati nekoliko drugače …” Potekal bo v Logarski dolini od četrtka, 29. decembra zvečer, do nedelje, 1. januarja 2023 opoldan.

P. Viljem Lovše in Karmen Kristan vabita na novoletni duhovni odmik, ki bo potekal od 31. decembra 2022 do 2. januarja 2023 na Bledu. Naslov duhovnega odmika bo “Vera je v dejanjih”.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja