Kako naj molim za svojega moža ali ženo?

Thumbnail

Je lahko še kdo bolj poklican k temu, da moli za vašega moža/ženo, kot ravno vi sami? A čeprav naj bi bila molitev za sozakonca nekaj povsem naravnega in samoumevnega, vendarle včasih potrebujemo nekaj spodbude. Ali morda predlog, kako sploh začeti …

Pogosto, kadar molimo, razmišljamo predvsem v okvirih naši osebnih potreb in želja. Pred Boga prihajamo s seznamom stvari, za katere smo hvaležni, in ga prosimo za blagoslova v vsem, kjer še potrebujemo pomoči. Molitev za sozakonca pa zahteva, da pustimo ob strani svojo osebni načrt in treniramo svoje duhovne mišice v blagor drugega.

Svojega sozakonca lahko uvidiš skozi Božje oči, z njegovimi talenti, sposobnostmi, darovi, ki jih še lahko razvije s nekaj ljubeče skrbi.Osebna molitev potrebuje ponižno srce in zavedanje, da je Bog resnično naš Oče. Izražanje vere pri molitvi za sozakonca prebuja njegovo ljubezen in velikodušnost. Svojega sozakonca lahko uvidiš skozi Božje oči, z njegovimi talenti, sposobnostmi, darovi, ki jih še lahko razvije s nekaj ljubeče skrbi. Ko moliš, si predstavljaj, da klečiš pred Bogom kot njegov služabnik. Potem so ti lahko v molitvi v pomoč naslednji koraki:

1. Zahvaljujte se za moža/ženo

Hvaležnost je ključna za srečo. Tisti, ki pogosto izražajo svojo hvaležnost, znajo bolje prepoznati, kje je Bog na delu, in so pogosteje optimistični glede prihodnosti. Optimizem pa vodi do uspešnega zakona in pomaga videti sozakončeve dobre plati, pa tudi mnoge drobne stvari, ki jih naredi za vas.

2. Prosite Boga, da blagoslovi vašo ženo/vašega moža   

Molite za njeno/njegovo srečno pot. Prosite, naj jo/ga Sveti duh vodi pri odločanju, za modrosti pri ravnanju z denarjem, za pogum v zagovarjanju svojih načel. Molite, da bi bil/a obvarovan/a pred zlom in skušnjavami sveta. Ob vsem tem boste tudi lažje prepoznavali svojo vlogo in načine, kako ji/mu lahko pomagate, da bo njeno/njegovo in vaše skupno življenje lepše.

3. Izročajte jo/ga v Božje roke

Dopuščajte Bogu, da stori, kar je najboljše za vašega sozakonca, izročite svojo voljo Božji volji. S tem boste dali tudi svojemu sozakoncu svobodo, da naredi tisto, kar verjame, da je najboljše. Puščajte sozakoncu prostor, da sam išče in najde Boga.  

4. Ko se med vama pojavijo težave, jih izročite Bogu

Predstavljajte si, da svojega sozakonca držite za roko in z njim stopati do Odrešenika. Izročite njemu svojo željo po nadzoru nad vso situacijo, skupaj z vsemi težkimi čustvi ob vsem, kar se dogaja. Nepomembne razlike in nesoglasja kar izpuhtijo, ko začutite Božjo ljubezen do vašega sozakonca.

 

Nov mir med vama

Molitev za sozakonca prinaša mir na načine, ki si jih je težko prej predstavljati. Ne bo vam več treba nergati in sitnariti, niti dajati drobnih namigov, da mora nekaj spremeniti. Namesto tega boste ugotovili, da ste bolj prijazni in razumevajoči do sozakončevih čustev ter da mu lažje in na primernejši način izkazujete ljubezen in skrb.  

Ko v ponižnosti prihajamo pred Stvarnika, mu izkazujemo svoje popolno zaupanje vanj. Molitev za sozakonca pa odpira vrata večjemu blagoslovu za nas in našo družino.

 

Vir: Denise Anderson/Familyshare.com