Kako lahko še naprej berete kvalitetne družinske vsebine portala Iskreni in neodvisni medij Domovina?

Foto: Shutterstock

Pričenjamo s pomladno donacijsko akcijo 2020.

Letošnja pomlad je nekaj posebnega. Veliko več časa preživimo doma – v krogu svojih najbližjih in več časa namenimo prebiranju spletnih medijev. Tudi Domovina.je in Iskreni.net sta v zadnjih 30 dneh dosegla rekorden obisk; prebiralo ju je več kot 400.000 ljudi.

Prav tako se dogajajo tektonski premiki na medijski sceni. Branje tiskanih časopisov upada, osrednji mediji (ki v večini propagirajo ekstremne levičarske ideje in ljudi) pa izgubljajo ključni oglaševalski Naš temelj, na katerem smo gradili vse dosedanje delo, ste donatorji.proračun. Ker operirajo z izjemno visokimi proračuni in so stroškovno neučinkoviti, se bo zelo verjetno zgodilo »prečiščenje medijske krajine«. Zato je ta trenutek zgodovinska priložnost za nišne medije.

Pri Iskreni in Domovini smo v krizo vstopili pripravljeni: delo in stroške imamo optimizirane, saj se že vse od ustanovitve preživljamo s tistim, kar sproti “pridelamo”. Nikoli tudi nismo prejeli kakšnih večjih donacij ali denarja iz oglaševalskih pogodb. In kljub temu, da nekateri katoliški mediji prejemajo zelo visoke zneske s strani Cerkve, mi žal nismo med njimi. Iz cerkvenega mošnjička ne prejmemo nič.

Naš temelj, na katerem smo gradili vse dosedanje delo, ste donatorji. Na vas se obračamo, da nas v pomladni donacijski akciji, ki jo danes začenjamo, podprete, s tem pa:

 • pomagate, da se vaše vrednote in vaše ideje slišijo v širši družbi,

 • konkretno pripomorete, da se družba bolj normalizira,

 • še naprej prebirate kvalitetne in neodvisne družinske, politične, družbene in gospodarske vsebine,

 • omogočite nadaljnjo delovanje in rast obeh portalov: Iskreni.net in Domovina.je.

Za kaj točno potrebujemo denar?

Spletni portal Iskreni.net ter iskreniPLUS imata z neposrednimi stroški letni proračun le 30.000 EUR, Domovina.je pa le 60.000 EUR. V to niso všteti skupni stroški, ki so za delovanje nujni:

 • računovodstvo in tajništvo,

 • najemnina za trgovino in pisarno v Ljubljani,

 • vzdrževanje spletnih strani,

 • plačilo sodelavcem za opravljeno delo: novinarjem, voditeljem programov, vodstvu zavoda.

Koliko sredstev moramo zbrati?

Za minimalno delovanje obeh portalov v sedanjem obsegu moramo do 31. 5. zbrati:

 • 19.500 evrov za portala iskreni.net ter iskreniPLUS,

 • 25.000 evrov za portal domovina.je,

 • morebiten presežek zbranega denarja pa bi radi vložili v nadaljnji razvoj in obogatitev vsebin, saj opažamo, da imate bralci večje potrebe po dodatnih vsebinah – predvsem na portalu iskreniPLUS.

O višini zbranih sredstev vas bomo vsakodnevno obveščali preko donacijskih metrov, ki jih lahko vidite na obeh portalih.

 

Kako in koliko doniram?

Donacijo lahko nakažete v enkratnem znesku s priloženo položnico ali preko donacijske spletne strani https://iskreni.net/doniraj/, kjer lahko donacijo plačate tudi s kreditno kartico ali sklenete trajnik.

Bi postali naš redni podpornik?

Letos si želimo, da bi v svojih vrstah pozdravili čim več donatorjev, ki boste z nami ostali vse leto. Veseli bomo mesečne podpore 6 € za en medij oz. 12 € za oba. Za mesečno nakazilo nam sporočite vaš naslov na [email protected]. Poslali vam bomo obrazec za odprtje trajnika, ki je povsem varen, saj ga lahko kadarkoli prekinete. Še več – kadarkoli lahko zahtevate in prejmete nazaj zadnji dve vplačili.

Kako se razdeli moja donacija?

Če boste donacijo nakazali s pomočjo položnice, bomo vaš znesek med portala razdelili na pol. Če želite, da znesek razdelimo drugače, pa nam to sporočite na elektronski naslov [email protected] ali telefon 080 35 15. Na donacijski spletni strani pa lahko v obrazcu že sami razdelite znesek.

Kaj imate od donacije vi?

 • Še naprej boste prebirali kvalitetne vsebine,

 • dobili boste dostop do portala IskreniPlus, kjer vas čakajo ekskluzivne video vsebine s področja družinskih odnosov in duhovnosti,

 • darilo, če nas podprete z vsaj 6 € mesečno oz. v enkratnem znesku vsaj 72 €,

 • pomagali boste tistim bralcem, ki nas kljub dobrim željam finančno ne morejo podpreti.

Verjamemo, da boste v naših medijih prepoznali projekt, ki ga je vredno še naprej podpirati. Veseli bomo, če nas predstavite tudi svojim prijateljem in znancem. Prepričani smo, da nam skupaj lahko uspe.

Prisrčna hvala za vaš velikodušen dar!

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja