Kako do normalizacije medijev in kaj imamo kristjani pri tem?

Župnija Kočevje in tednik Domovina vabita na postno predavanje z naslovom Kako do normalizacije medijev in kaj imamo kristjani pri tem?

Predavanje bo potekalo jutri, 18. 3. 2022 ob 19. uri v Župniji Kočevje (Trg Svetega Jerneja 3, 1330 Kočevje). Predaval bo Tino Mamić, zgodovinar in odgovorni urednik Tednika Domovina.

Mediji so ključ do demokracije. A mediji so lahko tudi ovira za demokracijo. Vse diktature so imele glavno oporo v medijih. Slovenski mediji so v zadnjih letih postali izrazito politično aktivistični in so zato glavna ovira za gospodarski razvoj države. Dopuščajo širjenje sovražnega govora, posebej, ko gre za kristjane.

Mediji so okno, skozi katerega ljudje opazujemo politiko in družbo. A slovenski mediji so kot barvno okno, ki nam popači sliko.

Kakšna je vloga kristjanov, ki so vse bolj pogosto tarča napadov medijev? 

V zadnjih letih se je medijska krajina precej spremenila, kar tudi za kristjane prinaša več medijske svobode.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja