Igor Vovk, direktor zavoda Iskreni

Thumbnail

Igor Vovk je poročen z Majo. O očetovstvu pa so ga največ naučili njuni štirje otroci – dva sinova in dve hčeri.

Rojen Kraševec se je zaljubil v Ljubljančanko, svoj dom pa sta si ustvarila na obali oz. Slovenski Istri in tako postala Istrijana. Kdor ga pozna, ve, da je zelo težko pri miru ali v brezdelju. Od kar ve zase, zelo rad dela z ljudmi, računalniki, organizira, ustvarja …  A na vprašanje, kaj so njegove sanje, brez pomisleka ustreli: »Najraje bi bil kmet – na ne preveliki kmetiji 🙂«.

Sprošča in sonči se ob trdem delu med oljkami, ki mu pomeni tudi sprostitev od računalnika. Stik z zemljo in opazovanje rasti plodov narave ga umirja.

Pot poklica in poklicanosti

V osnovni šoli Dutovlje mu je bilo dano, da ga je v njegovih idejah podprl ravnatelj. Tako je  začel z video krožkom, v okviru katerega je moral zbrati sredstva za celotno opremo: od kamer, snemalnika do video mešalke. Za svoje podvige je v šolo povabil zunanjega mentorja Lea Oblaka, danes lastnika Radia 1, ki je takrat ravno začenjal s svojim prvim lokalnim radijem in televizijo. Z veseljem mu je priskočil na pomoč jih v krožku marsikaj naučil. Igor pravi, da so mu bila ta leta v osnovni šoli, ko so morali vse ustvariti iz nič, največja šola življenja.

Šolanje je nadaljeval na srednji elektrotehnični šoli v Novi Gorici, potem pa na fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. V tem obdobju je postal predsednik društva Mavrični most mladih. Starejši brat Aleš ga je že prvi dan faksa uvedel v Združenje katoliških študentov (ZKŠ), Študentsko organizacijo univerze (ŠOU) in Samostojno akademsko skupino (SAS), »poslansko skupino v študentskem parlamentu«. V ZKŠ-ju je spoznal svojo ženo Majo. Na ŠOU pa je postal svetovalec predsednika vlade za informatiko.

Zavedam se, da bodo delali toliko časa, dokler bomo odgovarjali na ključne potrebe zakoncev in staršev. Če Bog da, bo to še dolgo.

Prvo leto uradne poklicne poti je opravil prakso v službi za razvoj podjetja Mobitel d. d. Potem pa je s prijatelji ustanovil podjetje za izdelavo spletnih strani in organizacijo prireditev. Po 4 letih direktorovanja je podjetje po delčkih prodal. V prostem času pa so leta 2004 vzpostavili spletni portal iskreni.net in z Majo sta zagnala prvi program iskreni.net: e-pripravo na zakon.

Opravil je 2 leti praktičnega izobraževanja zakonske in družinske terapije pri p. dr. Christianu Gostečniku. Ti dve leti sta ga navdušili za raziskovanje odnosov ter preventivno delo z zakonci in starši.

Štiri leta po vzpostavitvi spletnega portala iskreni.net, leta 2007, je ob podpori prijateljev, ki so že sodelovali pri portalu, e-pripravi na zakon in pripravi na prvi Festival družin, ustanovil Zavod iskreni.net (sedaj Zavod Iskreni).

Zakaj rad dela pri Iskreni?

Igor v zavodu vse od ustanovitve opravljal vlogo direktorja. Poleg splošnih nalog, ki zadevajo upravljanje družinske organizacije, je zelo vpet tudi v delo na medijskem področju.

Igor pravi, da pri Iskreni rad dela predvsem zaradi treh stvari: odlične ekipe sodelavcev, narave dela, ki prepleta sodobno tehnologijo in odnose, ter mnogih ljudi, ki jih je spoznal na aktivnostih in srečanjih.

Pravi, da so si pri Iskreni “službo” na nek način ustvarili sami. Hkrati pa se zaveda, da bodo delali toliko časa, dokler bodo odgovarjali na ključne potrebe zakoncev in staršev. Če Bog da, bo to še dolgo.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja