Film o zakonu

Thumbnail

Film Fireproof nas popelje v središče mnogih zakonov. Mož Caleb gleda pornografijo na internetu in sanja o nakupu čolna.

Žena Catherine je izgubila vse spoštovanje do svojega moža in se odziva na prijazne besede in kretnje zdravnikov v bolnišnici, kjer dela. Caleb in Catherine sta individuuma, ki hodita drug mimo drugega v lastni kuhinji in si ne delita več postelje – neznanca, ki živita pod isto streho.

Fireproff je film, ki govori o zakonu Caleba in Catherine (dvojni dohodki, nič otrok). Caleb je poveljnik gasilcev, Catherine pa je predstavnica za stike z javnostjo v lokalni bolnišnici. Njun sedemletni zakon propada in nihče od njiju ne ve, kako ga rešiti. Ko Caleb zaupa svojemu očetu, da je ločitev pred vrati, ga oče izzove, naj poskusi 40-dnevni »izziv ljubezni« – 40-dnevni eksperiment, ki naj bi naučil Caleba, kako požrtvovalno ljubiti svojo ženo. Caleb izziv sicer sprejme, ampak ne z vsem srcem. Vprašanje je, ali se bo njegovo srce spremenilo in ali lahko spremeni stvari, preden bo prepozno? 

 
Stephen in Alex Kendrick, brata, ki sta film producirala in režirala, sta uspešno zajela resničnost zakona, ki zaide v težave. Njune pastoralne izkušnje in delo z mnogimi resničnimi zakonci so jima omogočili v film vliti avtentičnost.Poleg izjemno presunljive zgodbe, ki nam izvirno pokaže, kako začeti znova, je pri filmu presentljiv tudi proračun. Medtem ko je veliko ameriških filmov danes posnetih tudi s proračunom 100 mio USD, je Fireproof nastal s smešno nizkim proračunom 500.000 USD – in to ne na račun kakovosti, ampak ker ni bilo treba plačati za lokacije snemanj in so za katering poskrbele lokalne župnije, pa tudi ker so se vsi igralci in režiserja odrekli honorarju. Film torej ne bo tako dobičkonosen kot drugi, bo pa zagotovo veliko pripomogel k napredku mnogih zakonov. Zagotovo vas ne bo pustil hladne.

Sedaj lahko le upamo, da bo film čim prej dostopen tudi v Sloveniji.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Komentarji

 1. Grebenčeva 4, 8273 Leskovec

  Hvala vam za promocijo tega lepega filma. Upam, da bo prinesel med naše zakonce malo več zavedanja o tem, da odnos ni nekaj samo po sebi umevnega, pač pa je živa stvar, ko jo je potrebno (vsakodnevno) negovati.
  Vsem, ki se trudite za dobro naših družin želim vse dobro.
  Dani

 2. Z ženo sva si ogledala film (s slovenskimi podnapisi) 25. 3. (seveda doma ne v kinu!) in mi je sedaj povsem jasno glede na vsebino: zakonska zaveza je povezana z Božjo zaobljuba in Bog je del najine ljubezni, ki naju ščiti, varuje in s to Božjo pomočjo morava resno računati …, da seveda ta film ne bo ugledal slovenskih kinematografov ali TV prenosa, ker je “skregan” z vrednotami javnega slovenskega medija.
  Sicer bo kdo rekel, zakaj pa prenašajo filme o Jezusu, Mojzesu itd. (mislim, da sem celo na POP TV videl kaj takega). Ja, ker te filme spuščajo v eter kot zgodovinske spektakle (kot npr. Kleopatro). Ni nevarnosti, da bi se kdo s tem okužil. Nevarnost pa je, če zakonca v 21. st. živita s tem Jezusom, če računata na Božjo pomoč, to pa je nevarno, da se kdo okuži z verskimi vrednotami (mediji bi rekli, konzervatizmom!).
  Zato vsa zahvala iskreni.net sodelavcem, da nas spodbuja h kvalitetnim vsebinam, ob katerih lahko negujemo svoj zakon.

  Si predstavljate, da slovenski mediji zvečer pred poročili, dajo petminutno reklamo – video iz iskreni.net, ne pa nas poneumljajo s talenti in podobno televizijsko šaro.

  pa lep začetek tedna vsem Mirko

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja