Družine so še vedno »in«

Thumbnail

Kolesarjenje, jamska dogodivščina, lutkovne in druge predstave, animacije, predavanja, okrogle mize, delavnice, zabava in prijetna družba so v srcih obiskovalcev, predvsem otrok, pustile spomin na »ta pravo dogodivščino«.

 

 

3. Festival družin je otvorilo okoli 80 kolesarjev, ki so prekolesarili 19km dolgo pot proti Predjamskemu gradu in nazaj.

 

 

 

Takoj za njimi je Jamski dogodivščini naproti odšla tudi že prva skupina malih junakov in njihovih starih staršev, ki so se v skrivnostnih rovih Postojnskega podzemlja zabavali s pravljični junaki.

 

 

Skozi cel dan pa smo na prizorišču videvali nasmejane obraze in zelo zaposlene otroke, ki so »komaj uspeli« slediti vsem aktivnostim. Delavnice, predstave, rajanje in dogajanje na odru je bilo namenjeno prav našim najmlajših.

 

 

Prav tako je bilo poskrbljeno za starše, ki so se lahko udeležili okrogle mize ali predavanj posebej zanje, večina pa se je cel dan zabavala skupaj kot družina skupaj z drugimi družinami.

 

 

K dobri volji je poleg pestrega in zabavnega programa pripomoglo tudi toplo in sončno vreme, tako da se udeleženci lahko pohvalijo tudi z lepo zagorelo barvo. Ja Festival družin je bil res ta prava dogodivščina. Več fotografij: http://www.festival-druzin.si

Komentarji

 1. ja ta prava dogodivščina za kateroje bilo potrebo odšeti 6 eur na odraslo osebo. Zakaj pa to ni nikjer pisalo, da bo vstopnina?

 2. anonimnže, mi lahko prosim poveš zakaj so družine pripravljene plačati 16 ali 20 eur/družino za kino? Za toliko dogajanja kot ga je bilo na Festivalu družin pa ne 12 eur/ družino?

  Meni se to zdi povsem logično in neomembe vredno. Tako tudi niso zapostavljene večje družine, ker ne glede na število otrok je bila vstopnica za družino enaka.

 3. Bilo JE objavljeno, da je vstopnina!

  http://www.festival-druzin.si/pogosta-vprasanja.html

  Tukaj je pisalo, da je vstopnina in je tudi zelo jasno razloženo, kaj vse je vključeno v 6€/ (odraslo) osebo. Mislim, da ugodnosti in ponujen program skupaj daleč odtehtajo 6€.

  Seveda pa lahko ima vsak drugačno mnenje…

  P.S.:Vstopnica za kino predstavo, ki traja 1,5 do največ 2 uri je preko 4€+kokice+pijača= vsak lahko izračuna.

 4. Jaz tudi ne razumem ljudi, kako jim je težko za celoten festival odšteti par evrov, ni jim pa problem plačati vsakemu otroku par fur z vlakcem (ena fura 2,5 eur), sladoleda (1,5 eur), skakanja na trampolinu 5 eur ….
  Verjetno tudi ko gredo v trgovino pričakujejo, da bodo dobili vse zastonj.

 5. Letos smo bili prvič in zadnjič na tem festivalu. Smo bili zelo razočarani, ker smo imeli občutek da smo plačali vstopnino da lahko še več zapravimo na štantih oziroma da lahko sedimo na travi 🙁 :s
  Prišli smo ob pol dveh popoldne in moje tri deklice so dejansko videle samo igrala ki so bila plačljiva in jim tega nisem mogla privoščit.
  Za tako veliko vstopnino bi bilo smpotrno dati vsaj eno karto na otroka za igrala ali sladoled, če hočeš še več pa si pač kupi.
  Primer Mostec- dan nedonošenčkov, veliko zdrave hrane ki je brezplačna, konji, ki jih jahaš brezplačno, ja so pa prostovoljni prispevki, ki jih dejansko z veseljem plačaš.10 € na družino.

 6. re: Bilo JE objavljeno, da je vstopnina!

  [quote=Janez]http://www.festival-druzin.si/pogosta-vprasanja.html

  Tukaj je pisalo, da je vstopnina in je tudi zelo jasno razloženo, kaj vse je vključeno v 6€/ (odraslo) osebo. Mislim, da ugodnosti in ponujen program skupaj daleč odtehtajo 6€.

  Seveda pa lahko ima vsak drugačno mnenje…

  P.S.:Vstopnica za kino predstavo, ki traja 1,5 do največ 2 uri je preko 4€+kokice+pijača= vsak lahko izračuna.[/quote]

  Ja res je in ravno zaradi tega še nismo šli v kino skupaj :huh:

 7. No Jana za ta denar ste dobili “prost vstop” na vso dogajanje v okviru festivala (ves zabavni program, vse delavnice, predstave za otroke,mini zoo, izobraževanja za odrasle, kupone s popusti, družinsko kartico). Si upam trdit, da je vse skupaj vredno veliko več od tega, kolikor ste prispevali. Pa tudi hrane so vsaj za otroke kar precej brezplačno delili okrog.
  Torej?

  Vlakec, sladoled in podobne zadeve so bile pa dodatna ponudba. Žal pa ni sponzorjev, ki bi bili pripravljeni kriti te stroške.

 8. Vedno se bo našel nekdo, ki ne bo z ničimer zadovoljen. Ampak to je njegov problem.
  Neverjetno – 80 prostovoljcev!! je dalo ogromno časa in energije. 6 eur/osebo za vse mogoče delavnice, predavanja in animacije, organizacijo… je res zelo skromno. Naslednje leto priporočam vstopnino 200 eur in all inclusive 🙂 Bo manj jamranja, pa več spoštovanja. Podarjeno znajo ceniti le redki (žal).

 9. LJ

  Spostovani,
  ne pozabite, da smo odrasli,z nakupom vstopnice prispevali za nakup medicinske aparature za Nase najmlajse.
  Vsako leto je nekaj novega, tudi vreme.
  Lepo je slisati otroka, ki pravi, da se je imel lepo.

 10. Kljub temu, da smo z delom družine ujeli le en košček festivala v Postojni, nas je dogajanje in vzdušje prevzelo. Videli in doživeli smo dovolj, da je bilo jasno, da je festival zelo dobro uspel. In tega smo bili zelo veseli. Če vam uspe za prihodnje leto dodati še nekaj privlačnega za najstnike, bi bilo odlično. Drugače pa iskrene čestitke in zahvala organizatorjem PROSTOVOLJCEM!!! Verjamem, da zdrava in dobronamerna kritika lahko pomaga le izboljšati prihodnjo organizacijo festivala, nikakor pa ne pripombe o vstopnini.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja