Družina je sodoben življenjski slog

Thumbnail

Družine iz skupnosti iskreni.net ob 15. maju, mednarodnem dnevu družine, sporočamo: Družina je sodoben življenjski slog. Prav v času negotovosti na mnogih drugih področjih pomen družine še bolj stopa v ospredje in nas izziva, da družini v družbi najdemo pravo mesto.

V množici življenjskih slogov, med katerimi lahko danes izbiramo, se družina pogosto zdi obremenjujoč, neprivlačen in preživel življenjski slog. Iz svojih izkušenj vemo, da se zato pri odločanju za družino vsi soočamo s strahom, predsodki in številnimi vprašanji. Pri tem pa pogrešamo kvalitetne odgovore in spodbude. Iz takšnih stisk in potreb so zrasle številne dejavnosti Zavoda iskreni.net, med njimi tudi festival družin.

Ko se srečamo skupaj mladi, ki si prizadevamo za novo kakovost družinskih odnosov, pa ugotavljamo nekaj povsem drugačnega: družino doživljamo kot sodoben in privlačen življenjski slog. In to navkljub njegovi zahtevnosti, saj večjega zadovoljstva ne najdemo nikjer drugje!

Lanski, 2. festival, je potekal pod geslom: »Naložba v odnose za največje donose«. Še sanjalo se nam ni, da bodo tako hitro prišli časi gospodarske recesije, ko dejansko občutimo, da se nam v pozitivno obračajo le vložki v naše medosebne in družinske odnose. Kdor je naše geslo vzel resno, sedaj žanje donose. In ni nas malo …

Naše sporočilo ob letošnjem festivalu družin je prav zato zelo aktualno in izzivalno, ko trdimo: »Družina je sodoben življenjski slog!« Družina ni nekaj zastarelega, niti ni modna muha, ampak je vedno znova aktualen prostor samouresničitve in najbolj naravno okolje za rast v odnosih. Iskreni.net želi posebej mladim staršem povrniti samozavest, da bi si upali na vseh družbenih ravneh – od politike do vsakdanjih situacij – ustvarjati in zahtevati bolj družini prijazno okolje. Ob mednarodnem dnevu družim pa prav vse ljudi vabimo, da si vsak na svojem položaju prizadeva za to, da se bomo lažje in z večjim veseljem odločali za družino.

 

© Copyright iskreni.net

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja