Danes z veseljem pričakujemo še druge družine!

Thumbnail

Prvi dan 7. Festivala družin je bil v soboto. Začel se je s postavljanjem šotorov, dvigom zastave in družinskimi športno tekmovalnimi igrami, končal pa z večerom ob tabornem ognju.

Oglejte si še nekaj drugih utrinkov iz sobotnega programa Festivala družin.

Del obiskovalcev Festivala je dan zaključil ob tabornem ognju.

Še prej pa smo spustili zastavo.

Po napornem dnevu se je prilegla večerna malica.

Tek družin.

 Tek očetov.

Otroke je še zlasti navdušilo skakanje v žaklju …

Zagreti navijači  …

Tek na hoduljah …

Družinski nogomet

Se vidi, da jutri praznujemo mednarodni dan očetov … 🙂

Prostovoljci so pripravili mnogo najrazličnih pripomočkov, poligonov in ovir za raznolike igre, ki čakajo prihajajoče družine

                            

                            

Počitek po napornem delu

                            

Družine, ki bodo danes prenočile v šotorih, so morale šotore najprej postaviti. Izkazali so se tudi najmlajši …

                                     

                            

Vreme je v primerjavi z vročinskim valom v dolini prijetno in osvežilno ter prav vabi, da se nam pridružite. Ni še prepozno.

Tudi če se na Festival niste predhodno prijavili, se ga lahko vseeno udeležite in se prijavite ob prihodu, tako danes kot jutri.

Z veseljem vas še vedno pričakujemo!

Preden se odpravite na Roglo, ne prezrite nekaj pomembnih napotkov

Planota Rogla je del Zreškega Pohorja in leži na višini približno 1500 m nadmorske višine (najvišja točka Rogle je 1517 m).

  • Čeprav je za vikend napovedano toplo zgodnjepoletno vreme, upoštevajte, da je zaradi nadmorske višine na Rogli temperatura nekaj stopinj nižja. Zato ne pozabite na primerno obleko in obutev.
  • To tudi pomeni, da je sonce, čeprav morda ni čutiti, močno. Ne pozabite na pokrivala in kremo za sončenje, sploh za otroke.
  • Na prireditev lahko pridete, tudi če se niste predhodno prijavili, prav tako lahko tudi še na Rogli kupite Festivalski paket. Podrobne informacije na www.festival-druzin.si.

Na Rogli je veliko turistično naselje s hotelom in apartmaji, poleg njega pa športno-rekreacijski center. Rogla je zaradi naravnih danosti tudi priznano klimatsko zdravilišče.

Rogla je s smučiščem še posebej živahna pozimi, poleti pa je priljubljena destinacija za počitnice zlasti zaradi ugodne klime. Seveda pa je vredna obiska tudi v ostalih letnih časih.

Nudi lepe možnosti zlasti za pohodništvo. Največja naravna znamenitost so Lovrenška jezera, šotno barje z 21 jezerci.

Na vrhu Rogle je 30-metrski razgledni stolp, ki ob lepem vremenu omogoča razgled celo vse do Triglava.

Prav v srcu Rogle je zelo lepa kapela, ki je novejšega datuma (blagoslovljena je bila leta 2010), a obenem zgrajena v sozvočju s tradicijo.

Posebne adrenalinske užitke pa nudi letno sankališče Zlodejevo, ki je dolgo 1.360m, sanke pa dosežejo hitrost do 40 km/h (bon za 50% popust je v letošnjem Festivalskem paketu). 

Gotovo na dan Festivala družin ne bo mogoče okusiti vseh možnosti, ki jih nudi Rogla, saj bodo v ospredju festivalske dejavnosti. Morda pa vam bo na Rogli všeč in se boste vrnili v kakem bolj mirnem dnevu in si privoščili še kakšen prost dan zase in za vašo družino.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja