Česa na Festivalu družin ne smete zamuditi starši?

Thumbnail

»Glavno je, da se imajo na Festivalu družin lepo otroci,« večkrat slišimo. To je res pomembno; vendar v ekipi vedno poskrbimo tudi za vas, starše. Da tudi vi dobite nekaj zase in si napolnite baterije.

Letošnja rdeča nit »odraslega programa« na Festivalu družin je usklajevanje družine in poklica ter iskanje »prave mere« v vsem, kar živimo. Nagovoril nas bo p. Andraž Arko, poleg tega pa bo v programu kar nekaj vsebin, ki bodo vsaka posebej močno nagovarjale. Nekaj jih izpostavljamo v nadaljevanju.


P. Andraž Arko

Moški večer in ženski klepet

Spakirati se za Festival družin in po napornem tednu prihiteti na Visoko, postaviti šotor, se z otroki spoznati z novo okolico … Precej naporno. Zato je petkov večer namenjen vam, dragi starši. Da se umirite, poklepetate v dobri družbi, se sprostite.


Moški večer

Možje boste z dr. Miho Rutarjem govorili o tem, kdo je danes pravi moški. Izzivalna tema za prave moške! Poskrbeli bomo, da se boste vsi žejni lahko odžejali tudi s pivom :).

Žene pa boste z Janjo Grilc in Moniko Burjek poklepetale o tem, kako ljubiti svojega moža. Ni kaj, izzivalna tema! 🙂


Ženski klepet

In ne skrbite – tudi če bosta želela na pogovor oba, otroci pa bodo spali v šotoru, bomo poskrbeli, da bodo naši prostovoljci budno poslušali, če se bo v vašem šotoru zaslišal jok ter vas poklicali.

Pogovor Domovina: Med družino in politiko

Morda se ob TV posnetkih praznih sedežev na parlamentarnih razpravah gledalcu zdi, da poslanski poklic ni pretežak.

A celodnevne seje, ki se s pomembnimi glasovanji zaključujejo pozno ponoči, dolge razprave na odborih, potovanja v tujino, večerna gostovanja v medijih ter seveda obiski volivcev na terenu zahtevajo svoj časovni davek.

Kje ob vsem tem politiku sploh še ostane čas za družin? Kako vso to odsotnost prenaša zakonec in kako otroci? Kje je meja kompromisa, ki ne sme biti prestopena?

O vsem tem in še marsičem drugem se bomo pogovarjali z zakoncema Matejem in Marjetko Tonin. Pogovor bosta vodila novinarka Domovine Tadeja Kreč in urednik Rok Čakš.


Zakonca Tonin

Okrogla miza z zakoncema Rupar in Clug: živeti družino in poslanstvo

Si želite kaj pokukati v življenje tistih, ki živijo (morda samo na videz) malo drugačno življenje? K tistim, ki so življenje posvetili svojemu poslanstvu? In imajo tudi družino? Kako jim znese? Kako uskladijo svoj obveznosti in si hkrati vzamejo tudi čas zase, za zakonca, za otroke?

O tem in še marsičem bosta na nedeljski okrogli mizi spregovorila zakonca Edward in Pia Clug, ki sta svoje življenje posvetila baletu ter imata dva otroka, in zakonca Aleš in Irena Rupar, ki se preživljata s podjetništvom in sta starša petih otrok. Okroglo mizo bo vodila Darja Ovsenik.


Edward in Pia Clug


Irena in Aleš Rupar

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja