Božji otrok si. A kaj to sploh pomeni?

Thumbnail

“Za mojega malčka še ne morem reči, ali bo odličen v matematiki, športnik ali izjemno komunikativen. A vseeno ga že popolnoma ljubim. Svojih otrok ne ljubim, ker so, kakršni so, ampak preprosto, ker so. A to, da so seveda še ni garancija, da bodo do njih sočutni tudi drugi ljudje.

Tako kot vsi mi, bodo kmalu končali v predalih drugih predalih. Dober ali slab? Z nami ali nePaše k nam ali je moteč? Uporaben ali ne? Lep? In če je tako, kako lep? Pameten … ampak dovolj pameten? … Kot mati se sprašujem, kaj lahko naredim, da zagotovim, da vtisi, ki si jih bodo o njih ustvarili drugi ne bodo škodovali.

In le upam, da jim bo tole pisno v pomoč,” je zapisala mama Julia Pass, ki je svojemu otroku namenila te besede.

Dragi otrok!

Nismo vsi enaki. Ne vsi enako pametni, odprti, ustvarjalni, družabni, duhoviti, smešni. In to je v redu! Ne določajo tega, kdo si, športni pokali ali lep obraz. Ne dovoli, da te prepričajo drugače tisti, ki ostajajo le pri zunanjosti, ki ni tako pomembna.

Želim ti radovednosti v globino – tisto v drugih in tvojo lastno. Prepričana sem, da boš odkril, da te je Bog v ljubezni vnaprej določil, da bi bil njegov otrok (Ef 1:5).

Božji otrok si. A kaj to pomeni?

Najprej veliko pove o pomenu tvojega življenja. Da moraš biti tukaj! Da si edinstven in dragocen. Že zato, ker si. In nič in nihče nima moči, da bi ti vzel to dostojanstvo.

Ker otrok vedno prejme gene svojih staršev, si jih tudi ti kot Božji otrok. To pomeni, da je Bog v tebi. Imaš častno nalogo, da v sebi odkriješ in razkriješ svoje od Boga dane sposobnosti. V tebi je veliko ljubezni – razširi jo! V tebi so posebni talenti – odkrij jih. Kot nekdo, ki je odkril tisto, kar mu je dano, boš dar za druge in tako pomagal graditi nebeško kraljestvo.

Naj te to zavedanje naredi močnega, občutljivega, hvaležnega in spoštljivega. Zase in za druge. Naj to življenje spoznajo tudi drugi!

Povzeto po: meinefamilie.at