Always bo s svojih vložkov umaknil simbol ženske, saj »menstruacije nimajo le ženske«

always1

Zaradi pritiskov transspolnih oseb, ki so se »zaradi simbola ženske na higienskih vložkih počutile izključene«, je podjetje Always objavilo, da bo »sporni simbol« umaknilo s svoje embalaže.

Podjetje v lasti korporacije Procter & Gamble je v izjavi zapisalo, da želijo s to gesto poudariti svojo željo po vključevanju vseh, ne glede na spolno identiteto. »Spolno nevtralna« embalaža vložkov naj bi na tržišče prišla februarja 2020.

Aktivisti so v zadnjem času Always zasuli s pritožbami o diskriminaciji, saj naj vložkov za menstruacijo ne bi potrebovale le ženske, ampak tudi osebe s transspolno in nebinarno To, da imaš vagino, še ne pomeni, da si ženska.spolno identiteto. »To, da imaš vagino, še ne pomeni, da si ženska,« je ena od izjav, ki so jo na Twitterju objavili aktivisti, druga se glasi: »Niso vsi ljudje, ki imajo menstruacijo, ženske, in nimajo vse ženske menstruacije!« (Z zadnjim delom stavka se lahko celo strinjamo, saj ženska ostane ženska tudi po menopavzi, v nosečnosti ali ob zdravstvenih težavah, zaradi katerih izgubi menstruacijo.) Alwaysova odločitev je sprožila burne odzive. V LGBT krogih jo pozdravljajo, na spletu pa prihaja do množičnih pozivov k bojkotu Always izdelkov in zgražanja nad pomanjkanjem zdrave pameti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja