7 preprostih načinov, s katerimi žena možu izkazuje ljubezen

Thumbnail

»Moški so čudna bitja. Tako težko jih je ljubiti!,« večkrat slišimo. A v resnici ne zahtevajo veliko. Ali pač. Presodite sami, ali naslednje preproste nasvete uporabljate lahkotno ali z naporom.

1. Bodite potrpežljivi

Ne glede na to, kaj vse od njegovih navad vas spravlja ob živce in ne glede na to, s čim se on trenutno sooča, bodite potrpežljivi. Globoko vdihnite in v trenutkih, ko bi najraje kaj pikrega izrekli, raje molite, da bi to potrpežljivost znali razviti. Ljubezen je potrpežljiva in s potrpežljivostjo svojemu možu izkazujete ljubezen.

2. Bodite prijazni do njega

Veliko žena do svojih mož pogosto uporablja neprijazen način govorjenja. Toda prijaznost je jezik ljubezni. Biti zavezan nekomu in mu biti resnično blizu nam še ne daje pravice, da smo hudobni do njega. Zato tudi takrat, ko to ni preprosto, vdihnite – in bodite vseeno prijazni.

3. Bodite pošteni do njega

Je čas, ki je primeren za iskren pogovor in je čas, ko je bolje počakati na primeren čas. A ko pride ta pravi čas, bodite iskreni, a na prijazen način. Iskrena komunikacija je ključna za to, da lahko zakon raste in uspeva. Ne skrivajte stvari pred njim. Slednje kvečjemu pripomore k temu, da se zaupanje med vama skrha.

4. Varujte in branite ga

Tudi fizično lahko, seveda :). A ženske imamo veliko večjo moč v jeziku, ki pa jo žal prepogosto napačno uporabljamo. Če imate sogovornika, ki vašega moža napada ali o njem slabo govori, mu ne kimajte, ampak se postavite za moža. Zavarujte njegovo integriteto in ponos. Prav tako vedno o njem govorite le dobro. Če se morate pogovoriti o svojem odnosu z možem, izberite nekoga, ki mu zaupate. Ne govorite slabo o svojemu možu z vsakim, ki ga srečate.

5. Zaupajte mu

Ta nasvet je izredno zahtevno upoštevati v primeru, ko je bilo vaše zaupanje v zakonu že izdano, pa naj gre za drobne ali velike stvari. Da zaupanje v odnos povrnemo, nam lahko vzame veliko časa in energije, a vredno je, da to ponovno postane temelj. Zaupajte mu sprejemanje odločitev za vašo družino. Zaupajte mu, da bo dobro poskrbel za otroke medtem, ko vas ne bo. Zaupajte mu, da dela vse v dobro vaju. Pokažite in povejte mu, da mu zaupate.

6. Imejte vero v vajin zakon

Čisto vsak zakon se prej ko slej znajde v večjih ali manjših težavah. A večina njih so še vedno rešljive. Pogosto je še vedno upanje, tudi takrat, ko imamo morda občutek, da smo zadeli dno. Bog je ustvaril zakon z namenom, da bo trajal vse življenje. Iščite ga in vabite, da postane vajin vodnik. Ne obupajte nad vama.

7. Spodbujajte ga

Nobena nima doma popolnega moža (kot noben od teh nima doma popolne žene). Vsi delajo napake, vsi bijejo svoje boje. In ravno vi kot njegova žena morate biti njegova največja podpora in pomočnica. Kajti to je tisto, kar ljubezen počne: vztraja in spodbuja. In ne glede na vse, vedno se je vredno boriti za ljubezen.

Povzeto po: club31women.com

Foto: scoop.it

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.