6 točk za poživitev vajinega zakona

Thumbnail

V današnjem svetu se zdi, kot da nikoli ni dovolj časa, da bi uresničili vse, kar bi radi. Zahtevne službe, vzgoja otrok, skrb za domača opravila, pomoč lastnim staršem, izgubljen čas pred televizijo in računalnikom, prevažanje otrok po krožkih in treningih … vse to lahko povzroči, da negovanje našega temeljnega odnosa – zakonske zveze – pada in pada na seznamu prednostnih nalog.

 Negujta romantiko …

Se vama zdi, da se to dogaja tudi vama? Sprehodita se skozi spodnji seznam šestih bistvenih »poživil« za vajin zakon.

Če v zadnjem mesecu nista »zaužila« niti enega, je čas za temeljit razmislek in pogovor.

Če sta jih doživela samo pol, se za trenutek ustavita in naredita korak nazaj, da bosta lahko naredila dva ozaveščena in prava koraka naprej.

Če pa uresničujeta vseh 6 točk, ki so opisane spodaj, vse čestitke! Naj vajin zakon še bolj raste in cveti ter tako postaja dar ljubezni za vaju in za druge.

1. Razvijajta komunikacijo. Občutek, da si razumljen, je najbistvenejši občutek v zakonu, občutek, da te partner ne sliši ali napačno razume, pa prvi korak na poti vajinega zakona navzdol. 

2. Negujta romantiko. Odsotnost romantike je največja suša za vajin zakon. Pred poroko vama je bila romantika velikokrat podarjena, zdaj si je potrebno zanjo prizadevati. Splača se!

3. Proslavljajta razlike. Razlike veliko parov razdvajajo. Vidva pa poskrbita, da bosta v njih našla izziv za prilagajanje in podarjanje. Ne ustrašita se jih, ampak se zanje zahvaljujta in jih proslavljajta.

4. Pohitita domov. Preživeti čas skupaj kot družina bi morala biti ena prednostnih nalog vsakega zakonca. Načrtno si organizirajta dneve, da boste lahko čim več časa preživeli skupaj.

5. Skupaj delajta. Izberita si vsaj nekaj stvari, ki jih lahko doma delata skupaj. Skupno delo bo nadgradilo vajin pogovor in vama pomagalo, da se še bolj začutita in zbližata.

6. Zaupajta Bogu. Če sta svoj zakon utemeljila na poročni obljubi zvestobe, svobode, podaritve in odprtosti pred Bogom, zaupajta, da vama on lahko pomaga pri bistvenih življenjskih odločitvah.

Velike spremembe se največkrat zgodijo z majhnimi in preprostimi koraki. Če se vama zdi, da vama življenje odteka na vseh ravneh, enostavno prepišita naslove teh šestih točk, jih nalepita na hladilnik ali kuhinjsko omaro ter poskusita resnično uresničiti v naslednjem mesecu vsaj eno …

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja