5 stvari, ki jih otroci na Festivalu družin ne smejo zamuditi

Thumbnail

»Mamiii, saj na Festivalu družin bomo tudi letos spali v šotoru, kajne?« me zadnje tedne skoraj vsak dan sprašuje naša najstarejša. Kot da bi bil »ne« sploh sprejemljiv odgovor :).

Prijetno utrujen se zaviti v spalko. Utoniti v spanec med poslušanjem nenavadnih zvokom okoli sebe. In se zjutraj pridružiti petju ptic, pokukati v prve sončne žarke in steči novim dogodivščinam naproti.

Kaj je lahko boljšega? Marsikateremu starši je sicer verjetno bolj udobno odpočiti se normalni postalji, a otroška merila za to, kaj je dobro, fajn, super … so pogosto zelo različna od naših.

Festival družin je zato tudi učna ura za starše – prisluhniti, kaj je otrokom resnično všeč, v čem najbolj uživajo …

1. Plezalna stena

Otroci (ne glede na starost!) bodo zagotovo navdušeni nad čisto pravo plezalno steno, ki bo s pomočjo plezalnega centra Bricalp postavljena na glavnem prireditvenem prostoru.

In starši se bomo pri plezanju lahko preskusili skupaj z njimi!


2. Živali

Organizatorji in starši se vedno znova čudimo, kako močno doživijo otroci najpreprostejšo programsko točko Festivala družin – stik z živalmi.

Tako bo tudi letos. Če vaši otroci že vedo, kako izgleda svet z visokega konjskega hrbta, si bodo to zagotovo želeli znova doživeti; če pa ne, bo jahanje konj gotovo visoko na seznamu želja.

Za zabavo bo poskrbel tudi kuža Maksi, s katerim se boste pod vodstvom njegovega lastnika Tilna Mlakarja lahko preizkusili na posebnem poligonu.

Z nami pa bo tudi prijazna lama iz ZOO parka Rožman, ki ima prav posebno poslanstvo: da v njem najdejo dom zapuščene in zavržene živali. Z njo pa bodo prišle tudi druge simpatične male živalice, ki bodo vesele prijaznih otroških ročic.


3. Kekec in Bedanec

Če se kdo od junakov pravljic, povesti, risank otrokom usede v srce, ni večjega užitka, kot srečanje z njim v živo na Festivalu družin. O tem smo se prepričali lani, ko sta daleč največ otrok pod odrom zbrala – Maša in medved.

Tudi Slovenci imamo večnega junaka otrokih src – Kekca. Ki ima še eno prednost – ni samo junak otrok, ampak tudi  staršev, saj so njegove vragolije spremljale naše otroštvo verjetno še bolj kot spremljajo otroke danes.

Pogumnega in navihanega pastirčka bomo spremljali v predstavi Kekec in Bedanec (v izvedbi Družinskega gledališča Kolenc, ki so tudi že stari znanci Festivala družin).


4. Družinske sive celice

Napeto pričakovanje, popolna zbranost … vprašanje in … pravi odgovor! Navdušenje in ponos sodelovati v pravem kvizu Družinske sive celice, se pomeriti z drugimi družinami; dokazati, da si »upamo« in da zmoremo.

Veseli smo, da je Pavle Ravnohrib, ki je dolga leta navduševal otrokv v TV kvzu Male sive celice, našel novo poslanstvo v Družinskih sivih celicah!

Ne pozabite – ker je število družin, ki lahko tekmujejo v Družinskih sivih celicah, omejeno, vam predlagamo, da se za sodelovanje v kvizu čim prej prijavite na [email protected]!


5. Risanje prave karikature

Na Festivalu družin bomo na več načinov poskrbeli, da bodo otroški prstki ustvarjali umetnine. Gotovo pa bo poseben izziv preizkusiti se v risanju karikature.

Ustvarjali bomo lahko z enim mlajših, a čedalje bolj prepoznavnih slovenskih karikaturistov, domačinom Borisom Oblakom.

 

Se vidimo, kajne? :). Če še niste rezervirali svoje vstopnice – čas v predprodaji se izteka, zato kliknite čimprej!

 

 

 

Nujno preverite, kdaj je katera od zgoraj omenjenih točk na sporedu, da je ne boste zamudilil! In seveda – to ni edino, kar ponuja Festival družin, zato si poglejte še ostali program na www.festival-druzin.si.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja